Reklam
Reklam

Extreemrechtse Wilders gaat Turkije protesteren

De extreemrechtse Wilders van de PVV zal de bijeenkomst voor het referendum waaraan de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Çavuşoğlu gaat deelnemen protesteren en heeft dit aangevraagd.

Extreemrechtse Wilders gaat Turkije protesteren
Editör: Turkinfo.nl
08 Mart 2017 - 05:32
Reklam

Geert Wilders, de leider van de extreemrechtse partij PVV, heeft een aanvraag ingediend om de komst van de Turkse Minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu ten behoeve van het referendum in Turkije te protesteren voor het Turkse consulaat in Den Haag.



Via Social Media heeft Geert Wilders laten weten dat ze de komst van de Turkse Minister van Buitenlandse Zaken ten behoeve van het referendum in Turkije van 16 april aanstaande willen protesteren voor het Turkse Consulaat in Den Haag en dat hij hiervoor een aanvraag heeft ingediend.



Daarnaast heeft Wilders het volgende gedeeld “Nee tegen het houden van campagne in Nederland door Turkse ministers”.



Wilders heeft op de Nederlandse televisiezender NOS aangegeven dat hij en zijn aanhangers woensdag ochtend gaan protesteren.



Volgens een berichtgeving van Wilders eerder deze week wilde hij dat in Nederland aangekondigd werd dat de Turkse Ministers tot 16 april, de datum waarop het referendum in Turkije gehouden gaat worden, als “Niet gewenste mensen” aangekondigd moesten worden.



Minister-president Mark Rutte verklaarde “Volgens de Turkse vertegenwoordigers hebben wij te horen gekregen dat in Nederland een bijeenkomst georganiseerd gaat worden voor het referendum in Turkije, echter wij vinden dit geen goed idee. We zullen het niet toestaan dat politici van andere landen in ons land politiek gaan voeren voor hun eigen land”.



Het vermoeden dat met de komende verkiezingen in Nederland waarbij verwacht wordt dat de partij van Geert Wilders, PVV, de grootste partij wordt, dwingt andere politici in Nederland ook om rechtse uitingen te doen in dit soort gevallen.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum