Reklam
Reklam

Verdrievoudiging van buitenlandse investeringen in Turkije

In 2016 hebben buitenlandse investeerders de investeringen in Turkije verdrievoudigd ten opzichte van het jaar ervoor met een bedrag van 18,9 miljard Turkse Lira. Nederland heeft met 9 overnames in Turkije hierin de eerste plaats genomen.

Verdrievoudiging van buitenlandse investeringen in Turkije
Editör: Turkinfo.nl
19 Nisan 2017 - 05:28
Reklam

Buitenlandse investeerders die in 2016 Turkse bedrijven hebben overgenomen, hebbe 3 keer zoveel geld uitgegeven als het jaar ervoor, 18,9 miljard Turkse Lira.



Vorig jaar zijn in totaal 209 bedrijven overgenomen door buitenlandse investeerders in Turkije van deze 209 bedrijven zijn 34 bedrijven echt Turkse bedrijven die hun root ook in Turkije hebben, 107 bedrijven met hun roots buiten Turkije en de overige 50 bedrijven bedrijven die hun roots zowel in het buitenland als in Turkije hebben.



In totaal is in 2016 een bedrag van 29,3 miljard Turkse Lira gemoeid met verschillende overnames van Turkse bedrijven, inclusief interne overnames door Turkse partijen. Buitenlandse investeerders hebben in dezelfde periode investeringen gedaan in 47 Turkse bedrijven. Het totaalbedrag dat geïnvesteerd is voor de overnames van deze Turkse bedrijven bedraagt 18,9 miljard Turkse Lira. In 2015 was dit bedrag nog 6,3 miljard Turkse Lira.



De investeringen van Turkse bedrijven van fusies en overnames bedraagt in totaal 7 miljard 393 miljoen Turkse Lira.



Het totaalbedrag aan investeringen voor bedrijven met buitenlandse roots bedraagt 11,6 miljard Turkse Lira, terwijl het aandeel voor bedrijven met gemixte roots 10,2 miljard Turkse Lira bedraagt.



Nederland en Duitsland op nummer één



Met 9 overnames in Turkije van Turkse ondernemingen neemt Nederland de leiding. Duitsland volgt met 6 overnames, gevolgd door Japan en Engeland met beide 4 overnames.



Vorig jaar hebben de VS, Fransen, Zwitsers en Koreanen 3 overnames gerealiseerd in Turkije met Turkse bedrijven.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum