Reklam
Reklam

Vrachtwagens in de rij bij de Turkse grens richting Europa

Vrachtwagens in de rij bij de Turkse grens richting Europa
Editör: Turkinfo.nl
07 Kasım 2016 - 05:33
Reklam

Vrachtwagens die Turkije willen verlaten om naar hun eindbestemming in Europa te gaan, wachten aan de Turkse grenzen; 7 kilometer file bij douane overgang Kapikule en 8 kilometer file bij Hamzabeyli douane overgang, beiden met Bulgarije.



Volgens de berichtgeving wordt door Bulgarije geen aandacht gegeven aan de drukke vrachtverkeer uit Turkije, die bedoeld is om de wensen in Europa te vervullen. Vele vragen in Europa zorgt voor de grote aantallen vrachtwagens, wat Bulgarije niet interesseert.



De vrachtwagenchauffeurs bij beide douaneposten wachten totdat de drukte minder wordt.



Verslaggeving van vrachtwagenchauffeur Ahmet Yıldız aan verschillende pers geeft aan dat hij al 30 uur aan het wachten is bij de douane.



Yıldız, die aangeeft dat de Bulgaarse autoriteiten heel traag werken, “Ik ben onderweg naar Nederland met de vracht die ik in Istanbul heb opgeladen. Echter, het lukt ons steeds maar niet de douanepost Kapikule voorbij te gaan. We hebben weer te maken met de problemen aan Bulgaarse kant. De activiteiten aan de Turkse kant lopen soepel en zijn al afgerond.”



Een andere vrachtwagenchauffeur, Ali İhsan Beykan, gaf ook aan dat al jaren hetzelfde probleem zich voordoet aan deze grenspost.



Beykan, die aangeeft dat hun grootste probleem het wachten aan de grensposten is, zegt verder “We hebben altijd problemen aan de Bulgaarse grens. We zijn er echt klaar mee. Ze willen steeds onderhands geld van ons hebben. We willen dat het nu eens afgelopen is met deze problemen en vragen de autoriteiten hier zaal van te maken.”


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum