Reklam
Reklam

Aandacht Nederlandse investeerders aan Turkije zet door

Nederland, die al jarenlang de lijst voert van landen die investeren in Turkije, heeft ook vorig jaar deze status weten te behouden.

Aandacht Nederlandse investeerders aan Turkije zet door
Editör: Turkinfo.nl
19 Şubat 2019 - 07:09
Reklam

Op de lijst van landen die rechtstreeks investeren in Turkije hebben Nederlandse investeerders 833 miljoen dollar geïnvesteerd, dit is 13 procent van het geheel dat investeerders in Turkije geïnvesteerd hebben.



Nederland weet met deze houding vele grote landen achter zich te laten. Met rechtstreekse investeringen wordt Nederland opgevolgd door Azarbaycan met 516 miljoen dollar, Italië met 509 miljoen dollar, Australië met 465 miljoen dollar en de Verenigde Staten met 446 miljoen dollar.



Albanië, Bahrein, Bulgarije, Georgië, Iran, Ierland, Israël, Libanon, Kazachstan, Maleisië, Egypte, Portugal, Rusland, Oekraïne, Jordanië en Griekenland zijn landen die vorig jaar onder de 10 miljoen dollar gebleven zijn voor wat betreft directe investeringen in Turkije.



SPANJE DE GROOTSTE DALER EN ITALIE DE GROOTSTE STIJGER



Als de investeringen in Turkije van vorig jaar verder onder de loep genomen worden zien we dat Italië met een verhoging van de directe investering van 381 miljoen dollar de hoogste stijger was. Italië wordt gevolgd door de Verenigde Staten met een verhoging van 266 miljoen dollar.



Aan de andere kant staat Spanje als de land die de grootste daling gerealiseerde heeft van directe investeringen aan Turkije. De directe investeringen van Spanje aan Turkije in 2018 was gedaald met 1 miljard 227 dollar. Nederland volgt Spanje met een daling van 894 miljoen dollar, Azarbaycan met een daling van 489 miljoen dollar en daarna Australië met een daling van 417 miljoen dollar.



@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum