Reklam
Reklam

Aantal nieuw gemelde COVID-19 besmettingen stabiel

Er zijn 3.597 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Dit is bijna hetzelfde aantal nieuwe meldingen van vorige week (3.588 meldingen). In bijna alle leeftijdsgroepen is deze stabilisatie te zien.

Aantal nieuw gemelde COVID-19 besmettingen stabiel
Editör: Turkinfo.nl
01 Eylül 2020 - 20:13
Reklam
De meeste meldingen van nieuwe vastgestelde besmettingen komen net als vorige week uit de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland. In Noord-Holland is het aantal nieuwe besmettingen licht gedaald. In de provincies Zuid-Holland, Noord-Brabant en Utrecht is het aantal nieuwe besmettingen iets gestegen in vergelijking met het aantal in de week ervoor. 

Percentage positieve testen deze week 2,2%
Tussen 24 tot en met 30 augustus lag het aantal personen dat zich heeft laten testen bij de testlocaties van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en op 163.572*, een toename van ruim 23.000 geteste personen vergeleken met de week daarvoor. Van de mensen die zich afgelopen week hebben laten testen en waarvan de testuitslag inmiddels bekend is, heeft 2,2% een positieve uitslag. In de week van 17 augustus was dit 2,5%. In vier van de 25 GGD regio’s (Brabant-Zuidoost, Haaglanden, Utrecht en Gelderland-Midden) is het percentage positieve testen licht gestegen ten opzichte van vorige week. In de andere regio’s is het percentage positieve testen gedaald of gelijk gebleven. Het percentage positief was het hoogst (3,8-4,5%) in de GGD regio’s Rotterdam-Rijnmond, Amsterdam en Haaglanden.

Ziekenhuisopnames
Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  rapporteert vanaf deze week voor de ziekenhuisopnames op verpleegafdelingen ook aantallen van stichting NICE  (Nationale Intensive Care Evaluatie). Voor het aantal opnames op de intensive-careafdelingen vanwege COVID-19 rapporteert het RIVM al vanaf april 2020 de gegevens van de stichting NICE. 

Het RIVM meldt sinds maart 2020 het aantal ziekenhuisopnames op de verpleegafdelingen op basis van de meldingen aan de GGD’en. Tot 1 juni werden vooral ernstig zieke mensen op COVID-19 getest. Een groot deel van deze patiënten was al of werd kort daarna in het ziekenhuis opgenomen. In deze periode kwamen de meldingen van ziekenhuisopnames aan de GGD’en en die van stichting Nice goed overeen. Zie figuur 1a en 1b. 

Per 1 juni kan iedereen zich laten testen op COVID-19. Er worden veel meer mensen in een vroeg stadium van de ziekte getest. Als mensen in de weken na hun vastgestelde en gemelde besmetting moeten worden opgenomen, wordt dit niet altijd, of met vertraging, doorgegeven aan de GGD’en. De afgelopen maanden wijken de cijfers op basis van de meldingen van GGD’en daardoor af van de aantallen van stichting NICE. Zie figuur 1a.

De cijfers van de Stichting NICE op de verpleegafdelingen zijn in deze fase van de epidemie een goede aanvulling op het actuele beeld van het aantal ziekenhuisopnames. Ziekenhuizen registreren elke dag voor Stichting NICE gegevens over COVID-19 patiënten op zowel de verpleeg- als op de intensive care afdelingen. 

GGD Meldingen 
Sinds de tweede helft van juli steeg het aantal meldingen van ziekenhuisopnames op basis van de GGD meldingen voor COVID-19. Zie figuur 1b. In de afgelopen week van 26 augustus tot en met 1 september zijn 57 mensen bij de GGD’en gemeld die vanwege COVID-19 opgenomen zijn in het ziekenhuis, ten opzichte van 84 in de week daarvoor.  Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis.

Stichting NICE
Ook in de registratie van Stichting NICE (Nationale Intensive Care Evaluatie) over het aantal nieuwe bewezen COVID-19 patiënten op de verpleegafdelingen is een toename te zien vanaf de tweede helft van juli.  Zie figuur 1b. In de afgelopen week van 26 augustus tot en met 1 september zijn door Stichting NICE,  65 nieuwe opnames voor COVID-19 geregistreerd op de verpleegafdelingen in ziekenhuizen. De week daarvoor waren dat 111 nieuwe opnames van COVID-19 patiënten op de verpleegafdeling.*

Intensive Care 
Op de Intensive Care-afdelingen meldt Stichting NICE, 11 nieuwe opnames in vergelijking met 28 IC intensive care -opnames in de week daarvoor. * 

RIVM

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum