Reklam
Reklam

Aydın Çoban, de internet kinderlokker, zit zijn straf uit in Nederland

De Turkse internet kinderlokker die in 2012 veroorzaakte dat een Canadese 15 jarig kind zelfmoord pleegde, was in 2014 opgepakt en opgesloten in 2014. In plaats van uitleveren aan Canada is het mogelijk dat de gevangene zijn straf in Nederland mag uitzitten.

Aydın Çoban, de internet kinderlokker, zit zijn straf uit in Nederland
Editör: Turkinfo.nl
11 Ocak 2016 - 06:42
Reklam

Kinderlokker van wereldnieuws blijkt van Turkse afkomst



De 15 jarige Amanda Todd had zelfmoord gepleegd doordat ze via internet gepest en bedreigd werd. De oorzaak achter deze zelfmoord aktie van Amanda was een Nederlandse Turk, Aydın Çoban.



De Turk probeerde met meer dan 20 Facebook accounts vrienden te worden met jonge meisjes op het internet. Aydın Çoban (39) is opgepakt door een samenwerking van de inlichtingendiensten van de Verenigde Staten, Engeland en Nederland. Aydin, die vervolgd wordt voor het verspreiden van blote foto’s en films van zijn slachtoffers, woont in de Ooisterwijk, dichtbij Tilburg, en was getrouwd. Zelf had Aydin geen kinderen. Aydin wordt beschuldigd van het chanteren van tientallen mensen in de VS, Engeland en Nederlanf via het internet. Deze man heeft zowel de Nederlandse als Turkse nationaliteit.



De politie heeft verklaart dat de dader naast Amanda nog andere slanchtoffers heeft gemaakt onder jonge meiden uit de Verenigde Staten, Canada en Nederland. Hij heeft ze via internet benaderd en op zijn PC is een serieus hoeveelheid kinder pornografie gevonden. De van 39 kinderen beschuldigde Aydin is voor uitlevering aan Canada gevraagd. Doordat de beschuldigingen op Aydin ook volgens de Nederlandse wetgeving berechtigd kunnen worden, is besloten dat de dader in Nederland vervolgd zal worden. De dader zal vervolgd worden van 9 beschuldigingen, waaronder pedofili, bedreiging en chantage.



In april zal de rechtzaak voor het eerst opgepakt worden, tot dan zal ook duidelijk worden of de dader uitgeleverd gaat worden aan Canada.

 



@MD



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum