Reklam
Reklam

Bedrijf van Turkse wetenschapper ontving 325 miljoen dollar aan financiering

Het farmaceutische ontwikkelingsbedrijf Biontech, waarvan Professor Uğur Şahin een van de stichters is, haalde 325 miljoen dollar op van investeerders door de grootste financieringscampagne voor een biotechnologiebedrijf in Europa uit te voeren.

Bedrijf van Turkse wetenschapper ontving 325 miljoen dollar aan financiering
Editör: Turkinfo.nl
28 Ağustos 2019 - 06:33
Reklam

Biontech, een farmaceutisch ontwikkelingsbedrijf gevestigd in het Duitse Mainz en met Uğur Şahin als een van de oprichters, heeft de grootste financieringscampagne voor een biotechnologiebedrijf in Europa gerealiseerd en 325 miljoen dollar opgehaald bij investeerders.



Het bedrijf, dat medicijnen ontwikkelt voor patiënten met kanker en andere ernstige ziekten, zei dat de financiering van de B-serie rond was en een investering van 325 miljoen dollar was verzameld, een van de grootste particuliere financiering voor een biotechnologiebedrijf in de Europese geschiedenis.



In een verklaring werd aangegeven dat tweederde van het 325 miljoen dollar fonds van nieuwe investeerders komen, en dat de financiering de productie-infrastructuur van het bedrijf voortdurend zal ondersteunen.



Biontech, dat opgericht in in 2008, verzamelde in januari van vorig jaar 270 miljoen dollar in de A-series financieringsronde, toen de grootste financieringsactie voor een biotechnologiebedrijf in Duitsland.



Biontech CEO en oprichter Prof.Dr. Uğur Şahin verklaarde dat de financieringstournee een keerpunt was voor het bedrijf en voegde eraan toe: "Met onze doelstelling om transformerende technologieën bij elkaar te brengen, is het opwindend om de steun te krijgen van hightech-investeerders die de versnelling van de biologie combineren met bio-informatica, robotica en kunstmatige intelligentie om een meer gepersonaliseerde en kosteneffectieve gepersonaliseerde medicijnen te ontwikkelen.".



@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum