Reklam
Reklam

Btw op e-books en digitale kranten omlaag, Accijns sigaretten omhoog

Vanaf 1 januari 2020 geldt voor elektronisch geleverde boeken (e-books), kranten en tijdschriften het lagere btw-tarief van 9%. Nu is dat nog 21%. Accijns sigaretten en shag omhoog

Btw op e-books en digitale kranten omlaag, Accijns sigaretten omhoog
Editör: Turkinfo.nl
20 Eylül 2019 - 07:43
Reklam
Btw op e-books en digitale kranten omlaag
Vanaf 1 januari 2020 geldt voor elektronisch geleverde boeken (e-books), kranten en tijdschriften het lagere btw-tarief van 9%. Nu is dat nog 21%. Er is daardoor geen verschil in btw-tarief meer tussen papieren kranten, tijdschriften en boeken en de elektronische versies. E-books en digitale kranten en tijdschriften kunnen hierdoor goedkoper worden.

Vanaf 1 januari 2020 geldt voor elektronisch geleverde boeken, kranten en tijdschriften het verlaagde btw-tarief van 9%. Nu is dat nog 21%. Dit betekent dat het verschil in btw-tarief tussen de papieren versie van kranten, tijdschriften en boeken en de elektronische versies verdwijnt.

De verlaging van de btw geldt voor: e-books, digitale kranten en tijdschriften, betaalde toegang tot websites van kranten en tijdschriften, downloadbare luisterboeken, bladmuziek en leermiddelen en journalistieke platforms.

De verlaging van de btw geldt niet voor het downloaden van losse artikelen en streamingsdiensten voor films en muziek.

Accijns sigaretten en shag omhoog
Met ingang van 1 april 2020 wordt de accijns op sigaretten hoger. De prijs van een pakje van 20 sigaretten stijgt daardoor met € 1.

Met ingang van 1 april 2020 wordt de accijns op sigaretten verhoogd. De prijs van een pakje van 20 sigaretten stijgt daardoor met 1 euro. Dit is afgesproken in het Nationaal Preventieakkoord. Deze verhoging komt de verhoging op 1 januari 2020. Het verhogen van de tabaksaccijns is een bewezen effectieve maatregel bij het tegengaan van tabaksverslaving en de daarmee gepaard gaande ernstige gezondheidsschade. Om de overstap naar alternatieven te beperken gaat ook voor andere producten, zoals shag, de prijs omhoog.

Op 1 januari 2020 stijgt de accijns op sigaretten en shag met 14 cent.

Op 1 april 2020 stijgt de accijns op sigaretten en shag met € 1.

Op 1 januari 2021 stijgt de accijns op sigaretten en shag met 12 cent.

De verkoper bepaalt de uiteindelijke verkoopprijs. De doorberekende accijns kan afwijken.

rijksoverheid
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum