Reklam
Reklam

China bevestigt 56 sterfgevallen door nieuw coronavirus

Nationale Gezondheidscommissie in China bevestigt 1.975 gevallen van longontsteking veroorzaakt door het nieuwe coronavirus, lokale mediaverslag.  

China bevestigt 56 sterfgevallen door nieuw coronavirus
Editör: Turkinfo.nl
26 Ocak 2020 - 09:14
Reklam
"In de afgelopen 24 uur werden 688 nieuwe bevestigde gevallen, 1.309 nieuwe verdachte gevallen en 15 sterfgevallen als gevolg van de ziekte (13 in Hubei, één in Shanghai en één in Henan) gemeld", aldus het persbureau Xinhua in een rapport, onder verwijzing naar de Nationale Gezondheidscommissie van China.
 
"De longontstekingssituatie had geleid tot 56 sterfgevallen, terwijl 49 mensen waren hersteld en er 2.684 verdachte patiënten bleven," voegde het agentschap eraan toe.
 
Volgens de commissie, waren er een totaal van 1.975 bevestigde gevallen van longontsteking die door het nieuwe coronavirus (2019-nCoV) worden veroorzaakt, met inbegrip van 324 in kritieke voorwaarden.
 
Het zei een totaal van 23.431 nauwe contacten zijn opgespoord en 21.556 van hen waren onder medische observatie.
 
Volgens Xinhua zijn er tien bevestigde gevallen gemeld in speciale administratieve regio's in Hongkong en Macau en in Taiwan, waarvan vijf in Hongkong, twee in Macau en drie in Taiwan.
 
Het virus is ontstaan in de stad Wuhan - de hoofdstad van Hubei - en heeft zich nu verspreid over 29 provincies van het land. Meer dan 20 gevallen werden gemeld in Japan, Noord-Korea, Zuid-Korea, Thailand, de VS, Singapore, Frankrijk, Maleisië, Nepal, Australië en Vietnam.
 
Volgens een dagblad uit Hong Kong, South China Morning Post, maakten de VS, Frankrijk en Rusland zich op om hun burgers uit Wuhan te halen.
 
"Andere landen voeren quarantainemaatregelen op in een poging om verdere infecties op hun eigen grondgebied te voorkomen', aldus het dagblad.
 
Op zaterdag riep de Turkse ambassade in Peking Turkse burgers die in de door het virus getroffen gebieden wonen op om contact op te nemen met de ambassade of de consulaten.

©MD 
TURKİNFO.NL
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum