Reklam
Reklam

De koning van de Osmaanse zoetigheden, Baklava

De Turkse zoetigheid, die wereldbekend is, staat nog altijd bovenaan de lijst met de favoriete zoetigheden in Turkije.

De koning van de Osmaanse zoetigheden, Baklava
Editör: Turkinfo.nl
01 September 2019 - 07:47
Reklam

Baklave wordt door vele landen gezien als de zoetigheid van hun land. Dit laat al zien dat deze zoetigheid afstamt van het Osmaanse tijdperk. Het is bewezen dat in de tijd van Fatih in de keuken van Topkapi Paleis in het jaar 1473 Baklava gemaakt is. Naast deze zijn nog vele momenten uit het verleden van het Osmaanse tijdperk vastgelegd waarbij de Sultans genoten van deze zoetigheid, Baklava. 

 

Baklava was de zoetigheid die op alle gebieden van het Osmaanse Rijk gekend werd. Doordat deze zoetigheid in het verleden veelal genuttigd werd in paleizen en kastelen heeft het ervoor gezorgd dat het vandaag de dag nog altijd een van de meest populaire zoetigheden is. 

De kokken van die tijd werden ook op basis van hun kende voor Baklava geselecteerd en er werden hoge eisen gesteld om de beste Baklava te produceren. De dunheid van de lagen waren de formule voor het maken van de beste Baklava en de sultans eisten dat deze zo dun mogelijk moesten zijn. 

 

De beste koks, gebaseerd op het maken van Baklava, mochten aan het werk in de paleizen. Dit omdat Baklava ook gediend werden bij officiële gelegenheden van de paleizen. 

 

Na de 17de eeuw werd Baklava ook een gewoonte om de soldaten een teken van waardering te geven door de Sultans. De Sultans gaven opdracht op schalen Baklava voor te bereiden voor de soldaten, 1 schaal per 10 soldaten, en deze werden dan op een traditionele manier overhandigd aan de soldaten. Dit was een grote happening waar ook de bevolking altijd kwam kijken en ook de soldaten prezen.

 

Vandaag de dag is Baklava nog altijd de meest populaire zoetigheid onder de Turkse bevolking voor het dienen tijdens de feestdagen.

 

 

@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.



FACEBOOK COMMENTAREN

COMMENTAREN

  • 0 Commentaar