Reklam
Reklam

De ongelooflijk unieke Hamidiye moskee in de Turkse stad Kırşehir trekt veel belangstelling! 

De Mehmet Marmer Hamidiye-moskee in Kırşehir trekt veel belangstelling! De interieurontwerp van de moskee is geïnspireerd op een vers uit de Bakara Soera (hoofdstuk) van de Koran.

De ongelooflijk unieke Hamidiye moskee in de Turkse stad Kırşehir trekt veel belangstelling! 
Editör: Turkinfo.nl
11 Mayıs 2023 - 20:25 - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 - 20:30
Reklam
De ongelooflijk unieke Hamidiye moskee in de Turkse stad Kırşehir is niets zoals je ooit eerder hebt gezien.
Van het spectaculaire plafond versierd met een prachtige hemel tot het tapijt dat op gras lijkt; alles is geïnspireerd op een vers in de Koran.

"Hij is het die de aarde tot een vaste verblijfplaats voor u heeft gemaakt en de hemel tot een gewelf en die water van de hemel nederzendt en daardoor vruchten voortbrengt als levensonderhoud voor u. Stelt daarom geen andere goden naast Allah, terwijl jullie het weten."

Ayah (vers) 22, Soera (hoofdstuk) al-Baqarah, Heilige Koran.

De interieurs van de moskee werden ontworpen en beschilderd door een Azerbeidzjaanse architect, die mensen van over de hele stad - en over de hele wereld - aantrekt om te genieten van zijn schoonheid en voor reflectie en gebeden.

Een minbar is een preekstoel in een moskee waar de imam staat om preken te geven. De minbar van Hamidiye Camii is gemaakt om harmonieus op het hout van de bomen te lijken.

De moskee werd aanvankelijk gebouwd in de jaren 1910 onder het Ottomaanse kalifaat in de wijk Yenice van Kırşehir. Het werd genoemd naar de grote kalief van de moslims, Amir al-Mu'minin Sultan Abdülhamid II Khan.

Echter, na verloop van tijd werd de moskee verwaarloosd en raakte in verval. Het werd vervolgens gesloopt en in 2016 vervangen door de prachtige, nieuw gebouwde Hamidiye Camii.

De weerspiegeling van de lucht en de bomen wordt gezegd mensen te herinneren aan de tuinen van de hemel.

De Hamidiye Camii is een prachtige plek voor contemplatie en gebed.

©TURKİNFO.NL
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum