Reklam
Reklam

Drieduizend mensen nemen afscheid van journalist Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali

Drieduizend mensen nemen op de begraafplaats in Zwolle afscheid van journalist Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali. Een menigte van meer dan drieduizend mensen uit heel Nederland, Duitsland, België en zelfs Turkije nemen afscheid van Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali op hun laatste reis.

Drieduizend mensen nemen afscheid van journalist Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali
Editör: Turkinfo.nl
04 Nisan 2022 - 08:42
Reklam

Afgelopen woensdagavond heeft de moord die plaatsvond na een gewapende aanval op de fastfood restaurant van McDonald’s tientallen mensen, waaronder kinderen aanwezig waren. De slachtoffers van de moord waren journalist Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali. 
Hier vond de begrafenis van deze twee slachtoffers op de Zwolse begraafplaats plaats met een ongekende plechtigheid. Een menigte van meer dan drieduizend mensen uit heel Nederland, Duitsland, België en zelfs Turkije nemen afscheid van Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali op hun laatste reis.

Onder de grote menigte die met boeketten in de hand naar de Zwolse begraafplaats stroomde, bevond zich onze Deventer consul-generaal Tuna Yücel Modrak. Modrak zei in een verklaring: "We wensen hen beiden Gods genade toe., ik wens alle familieleden geduld en sterkte"

Het Uitvaartprogramma begon met het uitvaartgebed op de Stadsbegraafplaats te Zwolle Kranenburg. Later, terwijl de lichamen met de hand naar het begin van de begraafplaats werden gebracht waar ze zouden worden begraven, stond er een konvooi van drieduizend Nederlands-Turken achter de begrafenissen.

Terwijl het lichaam werd begraven, bad een alevitische grootvader van het Zwolse Cemevi Centrum. Nadat de lijken op de grond waren gebracht, lieten degenen die de begrafenis bijwoonden om de beurt een handvol aarde en een witte roos achter op de graven. 
©TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum