Reklam
Reklam

Een Turk verbruikt jaarlijks 1.300 kopjes thee

Turkije verslaat alle thee consumerende landen, zegt hoofd van de Turkse koffiehuisvereniging. Een Turk consumeert gemiddeld 1.300 kopjes thee per jaar volgens het hoofd van een koffiehuisvereniging.

Een Turk verbruikt jaarlijks 1.300 kopjes thee
Editör: Turkinfo.nl
17 Ocak 2019 - 07:51
Reklam

Serdar Ersahin, hoofd van de in Istanbul gevestigde vereniging, vertelde Anadolu Agency dat Turkije volgens het rapport van het Internationaal Theecomité de beste thee consumerende natie was.



De Turken drinken dagelijks rond de 3-5 koppen thee terwijl dit aantal tot 10 koppen kan stijgen tijdens de winter, voegde Ersahin toe.



"De cultuur van het drinken van thee is onmisbaar voor Turken aangezien het een gelegenheid is om te zitten en te praten.



Het maken van thee in Turkije is anders dan in de rest van de wereld omdat het ongeveer 20 minuten gebrouwen moet worden.", vervolgde hij.



De theehuizen zijn historisch gezien plaatsen van het socialiseren voor mensen, voegde hij toe.



Bekir Tezcakar, een theehuis eigenaar voor vijf generaties in Istanbul's historische Grand Bazaar, zei dat koud weer de theeverkoop heeft verdubbeld.



Volgens de Oostelijke gegevens van de Oostelijke Zwarte Zee Exporters Association (DKIB) exporteerde Turkije in de eerste helft van 2018 ook thee naar 93 landen met een totale waarde van meer dan $4.5 miljoen.



De statistieken tonen dat de top drie landen die Turkse thee kopen zijn: Duitsland, de Turkse Republiek Noord-Cyprus (TRNC) en de Verenigde Staten.



@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.



 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum