Eerste Turkse oorlogsvliegtuigen schip op water

De grootste zee platform van het Turkse leger die vele doelen zal vervullen, “TCG Anadolu”, is op het water gezet.

Eerste Turkse oorlogsvliegtuigen schip op water

De grootste zee platform van het Turkse leger die vele doelen zal vervullen, “TCG Anadolu”, is op het water gezet.

Eerste Turkse oorlogsvliegtuigen schip op water
24 Oktober 2019 - 08:42

De eerste Turkse vliegtuigschip “TCG Anadolu” heeft een capaciteit voor 12 F35 gevechtsvliegtuigen, 4 Atak helikopters, 8 gemiddelde transport helikopters, 2 Seahawk algemene helikopters en 2 onbemande luchtvoertuigen.

Het schip dat de admiraal schip van de Turkse Zeemacht genoemd wordt, heeft een lengte van 232 meter en een breedte van 32 meter.

Het schip dat een hoogte kent van 58 meter, heeft een tankinhoud van 410 vierkant meters, en een zware garage voor containers vracht. Het schip heeft ook een schip zwembad van 165 vierkante meter, garage oppervlakte van duizend 880 vierkante meter voor lichte voertuigen, 6 landingsbanen en 1 opstijg helling. Het schip kent een platform van 5 duizend 440 vierkante meter en een hangar van 900 vierkante meter.
Anadolu heeft een capaciteit voor 6 F358 gevechtsvliegtuigen, 4 Atak helikopters, 8 gemiddelde transport helikopters, 2 Seahawk algemene helikopters en 2 onbemande luchtvoertuigen.
“Kan ook ingezet worden voor hulp operaties”

Het schip dat gebouwd wordt kan naast gevechtsvliegtuigen en leger voertuigen dadelijk ook ingezet worden voor humanistische hulp operaties. Het schip kan 5 duizend vluchtelingen, 81 containers opvangen en heeft een oppervlakte van 5 duizend 200 vierkante meter voor het parkeren van auto’s. Het schip kan met een volle tank varen van Turkije naar de Verenigde Staten en terug zonder te moeten bijtanken.
Ook heeft het schip een ziekenhuis en bevat het 2 volledige operatie kamers, een unit voor eerste hulp, brandwonden unit en een afdeling met 32 ziekenbedden. Daarnaast zijn ook kamers voor medische hulp aanwezig voor bijvoorbeeld tandheelkunde, infectie en quarantaine. Op het schip zullen 223 soldaten dienst hebben.
 

©MD – Turkinfo.nl


COMMENTAREN

  • 0 Commentaar