Reklam
Reklam

Europese Bank plant een investeering van ongeveer € 1 miljard in Turkije in 2019

De bank prijst de sterke economische grondslagen en de jonge demografische kenmerken van het land De Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling (EBRD) is van plan in 2019 € 1 miljard ($ 1,14 miljard) in Turkije te investeren, zei een topfunctionaris.

Europese Bank plant een investeering van ongeveer € 1 miljard in Turkije in 2019
Editör: Turkinfo.nl
26 Ocak 2019 - 06:19
Reklam

In een exclusief interview met Anadolu Agency zei Arvid Türkner, managing director van EBRD in Turkije: "2018 was een uitdagend jaar, een jaar van geopolitieke spanningen, economische vertraging, dramatische valutadaling, afnemend beleggerssentiment, maar de EBWO handhaafde een sterke betrokkenheid bij de Turkse economie.

"De bank heeft in 2018 € 1 miljard geïnvesteerd in 34 projecten in Turkije. Voor 2019 willen we hetzelfde investeringsniveau handhaven, ongeveer een miljard euro."



Hij voegde eraan toe dat de bank ook de steun voor lokale valuta-financiering in Turkije had verhoogd tot een derde van de totale investering in het land.



"In een aanzienlijke stijging van € 228,8 miljoen in 2017 hebben we het Turkse Lira-equivalent van € 331 miljoen in 13 transacties met Turkse bedrijven vorig jaar verlengd," voegde hij eraan toe.



Türkner zei dat de EBRD zich dit jaar vooral zal richten op exportgedreven industrieën en landbouw in Turkije.

Hij prees ook de sterke economische fundamentals en jonge demografische kenmerken van Turkije.

"Ondanks de turbulentie zijn de sterke fundamenten van Turkije nog steeds aanwezig. De strategische geografische ligging is niet alleen een zegen voor de handel, het geweldige klimaat en de geweldige cultuur maken Turkije ook tot een prachtige toeristische bestemming. Ik denk dat het land hoge verwachtingen heeft van de opleving van het toerisme dit jaar. "



@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.



 



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum