Reklam
Reklam

Festivals, braderieën en bazaars in Nederland brachten tienduizenden Turken samen

Na de coronapandemie die 2 jaar duurde, was er een explosie in het aantal achter elkaar gehouden evenementen. Het Anatolisch Festival in Amsterdam werd bezocht door 50.000 mensen en de festival van My Fair in Utrecht werd bezocht door 25.000 mensen.

Festivals, braderieën en bazaars in Nederland brachten tienduizenden Turken samen
Editör: Turkinfo.nl
15 Haziran 2022 - 07:20 - Güncelleme: 15 Haziran 2022 - 07:23
Reklam

Na de coronapandemie die 2 jaar duurde, was er een explosie in het aantal achter elkaar gehouden evenementen. Bijna 500 duizend Nederlandse Turken die in Nederland woonden, hadden plezier met concerten, festivals, beurzen en bazaars.
 

Voor degenen die hun problemen opzijzetten en meedoen aan de lol in Nederland, zie wat Veyis Güngör, hoofd van Turkevi Research Center, zegt:
“Terwijl het weer warmer wordt, raakten de Turken bijna opgewonden, vooral in de maanden mei en juni. Hotels, parken, zalen, theaters, moskeeën, verenigings- en stichtingsgebouwen staan ​​bijna wekelijks vol met Turkse programma's. Festivals, concerten, benefietmarkten, braderieën, festiviteiten, theatervoorstellingen, volksdanswedstrijden, braderieën volgden elkaar op. Mensenmassa's passen niet in hallen en parken.
Enkele van de organisaties die in mei en juni alleen op landelijk niveau in Nederland worden gehouden, zijn bijvoorbeeld: Health Fair in Amsterdam, Festi Ala in Schiedam, Anatolia Festijn in Amsterdam en My FAIR in Utrecht.
 

Het is bekend dat alleen deze 4 evenementen door meer dan 100 duizend mensen worden bezocht.
Daarnaast behoren de 'liefdadigheidsbazaar'-organisaties van veel moskeeën zoals de Utrechtse Grote Moskee, de Zaandam Sultan Ahmet-moskee, de Sultan Ahmet-moskee van Almere, die soms twee dagen duurt, tot de voorjaarsevenementen van de Turken.
 

Naast braderieën, liefdadigheidsbazaars, braderieën en festivals, zijn er ook concerten onder de activiteiten waar de Turken enthousiast over zijn...
 

'Arabeks Musical AFARA' georganiseerd in Rotterdam, 'Zomerconcert' gehouden in Capelle aan den IJssel, Candan Erçetin en Metropole Orkest in Amsterdam en vele anderen.
 

©TURKINFO.NL

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum