Reklam
Reklam

Grootste containerschip MSC Gülsün vertrokken van Turkse Asyaport  naar Barcelona

Het grootste containerschip ter wereld, de MSC Gülsün, kwam 3 dagen geleden aan op de Asyport Tekirdag Turkije. Het schip was een aantal weken geleden vertrokken uit het noorden van China. 

Grootste containerschip MSC Gülsün vertrokken van Turkse Asyaport  naar Barcelona
Editör: Turkinfo.nl
29 Aralık 2021 - 09:11 - Güncelleme: 29 Aralık 2021 - 09:13
Reklam

Het 400 meter lange, 61,5 meter brede en 23 duizend 756 TEU laadvermogen schip, dat vertrok vanuit China, voltooide zijn operaties in de Turkse haven.

Nadat het schip in de haven was aangemeerd, werden 12.862 containers gelost en werd de hoogste behandeling ooit gerealiseerd op een schip in Turkije.
Het schip verliet vanochtend de haven en vaart naar de haven van Barcelona, Spanje.

"MSC Gülsün", een van de grootste containerschepen ter wereld, verliet Tekirdağ naar Barcelona.

Asyaport: de grootste containerhaven van Turkije

Asyaport, die een capaciteit van 2,5 miljoen TEU zal hebben, zal een van de 100 beste containerhavens ter wereld zijn en de last delen van de drukke Ambarlı-haven aan de Europese kant van Istanbul, die voor meerdere doeleinden wordt gebruikt.

De haven, een joint venture van 's werelds op een na grootste containeroperator Mediterranean Shipping Company (MSC) en de Turkse Soyuer Group, is in aanbouw in het Barbaros-district van de noordwestelijke provincie Tekirdağ aan de Zee van Marmara.

Met een oppervlakte van 320.000 vierkante meter, een kadelengte van twee kilometer en een diepte van 20 meter, zal de haven ook dienen als de eerste doorvoercontainerhaven van Turkije.

Elektrische energie zal worden gebruikt om de 11 schip-naar-wal portaalkranen van de havens aan te drijven en 33 portaalkranen met rubberen banden om een ​​milieuvriendelijke benadering te ondersteunen.

©TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum