Carnaval vreugde in de Belgische Turken dorp

In Faymonville, een dorp in België die bekend staat als de Turkse dorp, is ook dit jaar weer groots carnaval gevierd.

Carnaval vreugde in de Belgische Turken dorp
Carnaval vreugde in de Belgische Turken dorp
Reklam

Ook dit jaar is het carnaval groots gevierd in het Belgische dorp dat zichzelf als Turkse dorp kenmerkt. Faymonville, dat bekend staat als “Turken Dorp” is gedurende carnaval ook dit jaar weer helemaal in het rood-wit versierd geweest.

 

Aan de festiviteiten hebben ook bewoners van omliggende dorpen meegedaan en de deelname was qua leeftijdsgroep heel divers. Iedereen liep met Turkse vlaggen achter de paarden aan. Ook optreden van bewoners van omringende dorpen hebben het carnaval in deze dorp een andere dimensie gegeven.

De dorpelingen, die verklaren dat ze als “Turk” genoemd worden doordat ze weigeren belasting te betalen aan de kerk, hebben enorm genoten van de festiviteiten rondom het carnaval.

De festiviteiten, waarbij veel snoepgoed en drank uitgedeeld werd en waarbij vele verschillend gekleurde confetti verspreid werd, werden ook bezorgd door vele Turken uit België en omringende landen.

İsmail Gündoğdu, die aangeeft dat hij sinds 2003 deelneemt aan het carnaval, zegt: “Carnaval in Faymonville is altijd heel erg leuk. Elk jaar hadden we hier te maken met sneeuw of regen, maar vandaag hebben we goed weer en het resultaat is een zeer drukbezochte carnaval. Het doet mij enorm veel vreugde om te zien dat deelnemers aan het carnaval allemaal de Turkse vlag dragen, ik word er blij van. Dit carnaval is een feest van de Belgen, laten wij hier toeschouwers in blijven”.

Voor het dorp Faymonville, wat als Turkse dorp bestempeld wordt maar waar geen Turken wonen, zijn vele geruchten die dateren uit de achtste eeuw over waarom deze dorp zo heet. Geruchten dat bijvoorbeeld de dorpelingen weigerden deel te nemen aan de kruistochten. De meest recente gerucht dateert uit de 16de en 17de eeuw waarbij beweerd wordt dat de dorpelingen weigerden belasting te betalen aan de kerk, die ingevoerd wordt tegen het Osmaanse Rijk. Doordat de dorpelingen van Faymonville deze weigerden te betalen werden ze bestempelt als aanhangers van de moslims en werden ze als Turk bestempeld.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Amsterdam'da yaşlı bir adam Aylarca evinde ölü kaldı
Amsterdam'da yaşlı bir adam Aylarca evinde ölü kaldı
Rotterdam limanının ülke ekonomisine katkısı 101 bin çalışan ve 22,3 milyar avro
Rotterdam limanının ülke ekonomisine katkısı 101 bin çalışan ve 22,3 milyar avro