De Nee-kamp van het referendum mocht wel van Nederland

Nederland, die de Turkse ministers niet toeliet, heeft geen probleem gemaakt van de nee-kamp van het referendum.

De Nee-kamp van het referendum mocht wel van Nederland
De Nee-kamp van het referendum mocht wel van Nederland

Nederland, die de Turkse ministers verbood, heeft wel toegestaan dat een oud AK Partij-lid Abdüllatif Şener, voorzitter van de unie van Advocaten in Turkije Metin Feyzioğlu en Tuğba Hezer Öztürk, het kamerlid van de HDP Partij die in Turkije gezocht wordt, een bijeenkomst mochten houden voor de nee-kamp.

Nederland, die de twee Turkse ministers niet toeliet om in Nederland een organisatie bij te wonen voor de ja-kamp, heeft een andere houding voor de nee-kamp voor dit Turkse referendum.

Şener heeft op 3 plaatsen een speech gehouden

Oud kamerlid Şener mocht op 3, 4 en 5 maart op verschillende locaties in Nederland een speech houden over waarom er nee gestemd moet worden voor het referendum. Een van deze organisaties was op 5 maart om 15:00 uur in Rotterdam, waar de ja-kamp niet de organisatie mocht organiseren.

De Nederlandse media had ook veel aandacht voor deze persoon. Het Algemeen Dagblad had het nieuws op 2 volle pagina’s gepubliceerd en de NOS had plaats gemaakt voor deze organisaties in zijn nieuwsprogramma.

Feyzioğlu wird vergezeld door een Nederlands Turks kamerlid

De voorzitter van de unie van Advocaten in Turkije Metin Feyzioğlu had op zaterdag 18 februari om 19:00 uur in dezelfde hotel een nee-kamp gehouden. Keklik Yücel van de Partij van de Arbeid (PvdA) heeft hem hierbij vergezeld en de luisteraars ook opgeroepen om nee te stemmen tijdens dit referendum.

Lodewijk Asscher, die dagenlang aangeeft dat het niet goedgekeurd kan worden dat mensen uit andere landen in Nederland campagne voeren voor een referendum in hun eigen land, vond het alleen niet erg dat Yücel wel deelnam aan de nee-kamp van dezelfde campagne. Ook deze bijeenkomst kreeg genoeg aandacht van de Nederlandse media.

Voortvluchtige HDP lid heeft ook het woord genomen tijdens de “Nee” organisatie

Een Turk kamerlid van de HDP partij dat voortvluchtig is omdat ze niet is verschenen bij een verhoor, Tuğba Hezer Öztürk, heeft ook mogen deelnemen aan de nee-kamp campagne. Öztürk heeft deelgenomen aan de organisatie van de “Europese Nee Platform”, opgezet door haar Europese gedachtegoed houders en gehouden op 4 maart.

"We zullen politici niet toelaten" was gezegd

De Nederlandse overheid had de 2 Turkse ministers van de ja-kamp geweigerd Nederland in te komen. De Minister-President van Nederland had via social media aangegeven dat geen enkele buitenlandse politici geaccepteerd zou worden om in Nederland politiek voor eigen land te voeren.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
NEEM JE BELANG X
Aantal daklozen sinds 2009 meer dan verdubbeld
Aantal daklozen sinds 2009 meer dan verdubbeld
Werkloosheid 25- tot 45-jarigen in juli gestegen
Werkloosheid 25- tot 45-jarigen in juli gestegen