Engeland kan nog veel leren van Turkije

Na het bezoek van May aan de VS werd het bezoek aan Turkije als een positieve ontwikkeling ervaren door de geleerden. Er werd aangegeven dat dit een bewijs van dat de gezamenlijke belangen op de wereld parallel lopen.

Engeland kan nog veel leren van Turkije
Engeland kan nog veel leren van Turkije
Reklam

De geleerden in Turkije hebben het bezoek van Theresa May aan Turkije net na het bezoek aan de Verenigde Staten als een positieve ontwikkeling gezien. Beide landen delen dezelfde belangen met de Europese Unie en hebben op de wereld parallel lopende belangen.

Een gepensioneerde Prof. Dr., Ersin Onulduran, gaf in een verklaring aan de AA-pers aan dat Engeland een land is dat steeds dichter bij Turkije komt en de vriendschap tussen beide landen groeit.

Onulduran, dat aangeeft dat de bevolking op 23 juni 2016 met het referendum duidelijk hebben gemaakt niet meer onderdeel te willen zijn van de EU en dat David Cameron hierdoor in oktober verplicht heeft moeten aftreden als premier van Engeland, herinnerde de pers nog even aan de woorden van Cameron waarin hij aangaf dat Turkije geen lid van de EU kan worden zolang hij nog premier van Engeland is. Hierdoor zijn Turkije en Engeland nu een beetje lotgenoten geworden.

“Engeland heeft veel te leren van Turkije”

Prof. Dr. Emre Gönen van een van de Internationale universiteiten van Istanbul geeft aan dat het bezoek van May mede zal dienen om kennis te vergaren van de Turken als een land die niet volwaardig lid is van de EU, maar wel heel veel zaken doet met de EU op economische vlak.

Gönen dat nog te kennen geeft dat Engeland veel te leren heeft van Turkije, vertelt verder dat Engeland nog niet weet wat het is om onderdeel te zijn van de markt, maar geen beslisbevoegdheid te hebben. Dit kan nog vele problemen verzorgen en dit zijn nu punten waar May het over zou willen hebben tijdens haar bezoek aan Turkije.

Gönen vervolgde, “De relatie tussen beide landen heeft altijd hoog in het vaandel gestaan. Crisis met Frankrijk of Duitsland hebben nooit impact gehad op deze relatie”.

“De positie van beide landen nog hechter dan de EU-relatie”

Prof. Dr. Muhittin Ataman van de Yıldırım Beyazıt Üniversiteit in Istanbul geeft aan dat als men kijkt naar de relatie van beide landen vanuit het oogpunt van de EU dat beide landen heel dicht bij elkaar staan.  

Brexit, dat een nieuwe discussie aangewakkerd heeft in de EU, is een andere handicap waar de EU mee moet worstelen om zijn identiteit boven water te krijgen.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Amsterdam'da yaşlı bir adam Aylarca evinde ölü kaldı
Amsterdam'da yaşlı bir adam Aylarca evinde ölü kaldı
Rotterdam limanının ülke ekonomisine katkısı 101 bin çalışan ve 22,3 milyar avro
Rotterdam limanının ülke ekonomisine katkısı 101 bin çalışan ve 22,3 milyar avro