Europa handelt hypocriet

Bestuurslid van de internationale verenging voor rechten van vluchtelingen Çoban: “Europeanen die aangeven dat vluchtelingen in elk land dezelfde rechten moeten hebben als het gaat om asiel, vergeten hun eigen regels als het ineens gaat om Islamitische vluchtelingen”.

Europa handelt hypocriet
Europa handelt hypocriet
Reklam

Bestuurslid van de internationale verenging voor rechten van vluchtelingen Çoban geeft aan dat de Europeanen hypocriet handelen als het gaat om asielzoekers. Hij geeft aan dat “Europeanen die aangeven dat vluchtelingen in elk land dezelfde rechten moeten hebben als het gaat om asiel, vergeten hun eigen regels als het ineens gaat om Islamitische vluchtelingen”

In zijn verklaring tegen de pers geeft Çoban aan dat het zeer opmerkelijk is dat vooral landen als Hongarije, Servië, Nederland en Oostenrijk de asielzoekers heel slecht behandelen. Frankrijk en Duitsland ontvangen asielzoekers ook niet warm, Hongarije heeft zelfs een hek met prikkeldraad geplaatst aan zijn grenzen.

Çoban, “Er wordt zelfs gediscussieerd over het feit dat er prikkeldraad geplaatst is met varkenskoppen om te voorkomen dat islamitische vluchtelingen de grens oversteken. Dit is diep en diep triest. Het verdrag van de mensenrechtenorganisatie, waarin de Europeanen met zijn allen aangegeven hebben dat vluchtelingen in alle landen dezelfde rechten moeten hebben en op dezelfde manier behandeld moeten worden, wordt door de Europeanen niet gerespecteerd als het ineens gaat om islamitische vluchtelingen. Dit is erg hypocriet van de Europeanen”.

Aan de andere kant is Turkije die geheel onverwachts hiermee geconfronteerd en niet voorbereid was, aldus Coban, die verder vervolgd: “Europa is misschien beter voorbereid en georganiseerd als Turkije om vluchtelingen op te vangen, echter ze kunnen niet de diensten leveren die Turkije op dit moment aan deze vluchtelingen levert. Wij geloven erin dat de Turkse overheid er alles aan doet om dit goed te begeleiden. Er zijn op dit moment 900 duizend Syriërs in Turkije die de leeftijd hebben om onderwijs te krijgen. De capaciteit van Turkije is om 300 duizend kinderen deze onderwijs te geven. Voor de overige 600 duizend wordt op dit moment naar een oplossing gezocht. Ook dit probleem moet opgelost worden, anders kan zo een groep mensen op lange termijn weer een probleem vormen voor Turkije.”


De meeste Syrische vluchtelingen in Turkije

Coban geeft aan dat sinds de start van de burgeroorlog in Syrië, 6 jaar geleden, 13 miljoen mensen het land verlaten hebben. Het aantal wat Turkije is binnengekomen is 2,5 miljoen waarvan 13 procent verdeeld is over kampen overal in het land. De meeste leven nog in de steden Şanlıurfa, Hatay, İstanbul en Gaziantep.

Tussen de landen die Syrische vluchtelingen op heeft gevangen, neemt Turkije met de meeste vluchtelingen de eerste plaats. Turkije wordt met 1 miljoen 700 duizend vluchtelingen gevolgd door Libië. De derde plaats is Jordanië met 1 miljoen 400 duizend vluchtelingen. Coban vervolgde zijn woorden dat de Europese landen ver achter lopen met het aantal opgevangen vluchtelingen in hun landen en geven verder aan dat ze daarnaast ook nog heel slecht behandeld worden.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Amsterdam'da yaşlı bir adam Aylarca evinde ölü kaldı
Amsterdam'da yaşlı bir adam Aylarca evinde ölü kaldı
Rotterdam limanının ülke ekonomisine katkısı 101 bin çalışan ve 22,3 milyar avro
Rotterdam limanının ülke ekonomisine katkısı 101 bin çalışan ve 22,3 milyar avro