Fraude bij auto keuringen APK stijgen

255 garages hebben de afgelopen jaar hun vergunning voor het doen van de jaarlijkse autokeuringen APK moeten inleveren.

Fraude bij auto keuringen APK stijgen
Fraude bij auto keuringen APK stijgen

Volgens de berichtgeving in Nederland is het aantal fraudezaken in het afgeven van APK keuringen de afgelopen jaar met 22 procent gestegen ten opzicht van het jaar ervoor. Het RDW, dat de controles heeft opgeschroefd, heeft het afgelopen jaar 242 garages een waarschuwing gegeven en van 255 garages de licentie afgepakt.

Er is geconstateerd dat er vele APK keuringen gegeven zijn terwijl de auto niet eens bekeken is, sterker nog in sommige gevallen is de auto niet eens langs geweest. Een tweede geval dat veel voorkomt is dat auto’s niet voldoende of niet volgens de voorschriften gecontroleerd / gekeurd worden.

Garagehouders klagen over de vele regels

Een Turkse garagehouder in Utrecht, Adem Özgen, klaagt dat er vele regels zijn over de keuringen. De garagehouder geeft aan dat zij de auto grondig controleren en dat daarna RDW het nog eens grondig doet. Dit wordt gezien als te veel van het goede.

Dat er zo veel regels zijn zorgt ervoor dat het de autorijder duurder uitpakt. Hierdoor zoeken de autobezitters naar goedkopere alternatieven. Ik heb bijvoorbeeld een auto niet gekeurd vanwege schade aan een van zijn gordels. De autobestuurder is boor weggelopen en heeft ergens anders alsnog weten zijn auto te keuren.

 

 ©MD

Het is verboden berichten gepubliceerd door TurkInfo en @MD zonder toestemming te kopiëren en publiceren.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
NEEM JE BELANG X
Bevolking van EU gegroeid naar 513,5 miljoen inwoners
Bevolking van EU gegroeid naar 513,5 miljoen inwoners
Fors minder ov-boetes voor studenten
Fors minder ov-boetes voor studenten