Nederlandse Jazz edison aan Karsu Dönmez

Dönmez heeft in de dit jaar voor de 56ste keer georganiseerde wedstrijd in de finale van de categorie Jazz de hoogste prijs weten binnen te halen.

Nederlandse Jazz edison aan Karsu Dönmez
Nederlandse Jazz edison aan Karsu Dönmez

Ondanks haar jonge leeftijd weet Karsu Dönmez met haar muziek in Nederland de internationale Jazz wereld te bereiken en hiermee heeft ze de respectabele muziek prijs “Jazz Edison prijs” gewonnen.

Moeder en manager van Karsu Dönmez,  Birgül Dönmez, gaf in een reportage aan dat de 56ste Jazz Edison prijzen dit jaar uitgereikt weren in het Rotterdamse Luxor Theater.

De jonge zangeren Dönmez heeft de hoogste prijs weten te behalen.

Tijdens de prijsuitreiking heeft Dönmez samen met het Metropolisch Orkest het liedje “Domates, biber, patlıcan” van de Turkse overleden zanger Barış Manço gezongen.

Tijdens haar emotionele speech op het podium heeft Dönmez iedereen bedankt die een bijdrage heeft geleverd aan haar succes.

Documentaire gefilmd in Nederland
De jaren geleden uit een klein dorpje van Turkije (Karsu, Hatay) naar Nederland gekomen meisje van een arbeidersgezin weet de mensen aan haar te binden door liederen te zingen in gezelschap van een piano spel.
Dönmez, die ook veel aandacht krijgt van de media, heeft ook al een aantal keren gespeeld in een wereld zaal in New York, Carnegie Hall.

Naast dat Dönmez met haar succes vergeleken wordt met de Nederlandse bekende zangeres Norah Jones is ook een documentaire opgenomen van haar en haar levensverhaal. De film is naast Turkije ook in vele andere landen zoals Amerika, Belgie, Zuid Afrika, Polen en Kroatie getentoonsteld.

Dönmez heeft naast haar optreden in Nederland ook al vele optredens in Turkije gehad op Jazz festivals in Istanbul en Ankara. Ook heeft ze een optreden gegeven bij de openlucht concerten op het Taksim plein.
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
NEEM JE BELANG X
Koopwoningen bijna 7 procent duurder in juni
Koopwoningen bijna 7 procent duurder in juni
Bevolking van EU gegroeid naar 513,5 miljoen inwoners
Bevolking van EU gegroeid naar 513,5 miljoen inwoners