Onbemande Turkse metro gekozen tot beste van Europa

De eerste Turkse onbemande metrolijn Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe is in Brussel door UITP, de internationale organisatie voor publieke transport, gekozen tot ’s Werelds nummer 3 en Europees beste metrolijn.

Onbemande Turkse metro gekozen tot beste van Europa
Onbemande Turkse metro gekozen tot beste van Europa Admin

Na een onderzoek door UITP, die vestigingen heeft in Dubai, Moscow, Istanbul, Rome, Sao Paulo, Bangalore, Hong Kong, Canberra en Ivoorkust, is de beste onbemande metrolijn gekozen. Volgens het onderzoek heeft de lijn Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe grote steden als Parijs, Rome en Barcelona overtroffen.
 
’s Werelds derde
In de gehele wereld zijn er 62 onbemande metrolijnen waarvan 22 met een capaciteit waarebij meer dan 500 passagiers per rit mee kunnen. De traject in Milaan, M5, kan per rit maximaal 536 personen vervoeren, terwijl de Circle MRT lijn in Singapore 2 duizend mensen tegelijk kan vervoeren. Deze lijn is dan ook, vanwege de grote capaciteit, de beste gekozen in de wereld. De tweede plaats wordt ook ingenomen door een onbemande metro traject in Singapore, de MRT traject.
 
1620 pasagiers per rit
De metro lijn in Istanbul kan per rit een capaciteit van duizend 620 pasagiers aan. Hiermee neemt het de derde plek in op de wereld ranglijst. Hiermee passert de metrolijn 20 andere onbemande metro trajecten in de wereld. Ook plaats deze traject binnen Europa zich op de eerste plaats.
 
Dit traject wordt in Europa opgevolgd door de onbemande traject van Rome dat een capaciteit van duizend 200 pasagiers aan kan. Daarna achtereenvolgens Barcelona met 895 pasagiers en Parijs met 722 pasagiers.

@MD
Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
NEEM JE BELANG X
Werkloosheid 25- tot 45-jarigen in juli gestegen
Werkloosheid 25- tot 45-jarigen in juli gestegen
Hogere sterfte tijdens recente hittegolf
Hogere sterfte tijdens recente hittegolf