Stijging in aantal racistische aanvallen op Turken in Europa de laatste jaren

In de laatste 6 jaar zijn in Europa 755 racistische aanvallen geweest op de Turkse bevolking. In 2016 waren dit er 128, Duitsland is het land waar de meeste aanvallen geregistreerd zijn. Als aanval worden ook gezien de aanvallen met varkenskoppen op moskeeën en verenigingen, hakenkruizen op de muren en het schrijven van beledigende teksten.

Stijging in aantal racistische aanvallen op Turken in Europa de laatste jaren
Stijging in aantal racistische aanvallen op Turken in Europa de laatste jaren
Reklam

De laatste jaren is een stijging geconstateerd van het aantal aanvallen op de Turken in Europa, tussen 2011 en 2016 zijn 755 incidenten geregistreerd als aanvallen op de Turken in Europa.

Door terroristische organisaties als ISIS en Al qaida wordt steeds meer haat ontwikkelt tegen de Moslimgemeenschap in Europa waardoor vele aanvallen op Islamitische organisaties/mensen uitgevoerd worden. Voornamelijk rechts-extremisme, haat tegen buitenlanders en anti-Islam aanvallen zijn de ontwikkelingen die groeien tegen de Turken.

Volgens berichtgeving van het ministerie van Buitenlandse zaken van Turkije zijn 755 incidenten geregistreerd in de afgelopen 6 jaar als aanvallen op de Turkse bevolking in Europa.

Tussen 2011 en 2015 zijn 627 incidenten geregistreerd waarvan maar liefst 106 incidenten in 2015. Echter, vorig jaar is een stijging van 20% geconstateerd in de aanvallen op de Turken in Europa ten opzichte van het jaar ervoor. In Europa zijn in 2016 128 incidenten geregistreerd.

Er zijn vermoedens dat dit niet alle incidenten zijn, er zijn genoeg mensen die niet de moeite nemen om een incident te melden of dat ze bang zijn om een incident te melden.

Moskeeën, Islamitische verenigingen en instituten in Duitsland zijn doelwit

Duitsland trekt de aandacht aangezien hier de meeste incidenten op de Turkse bevolking plaatsvinden. Naast de gewelddadige incidenten die in Duitsland plaatsvinden zijn ook incidenten geregistreerd waarbij varkenskoppen of andere organen van varkens achtergelaten worden op deze locaties of leuzen en hakenkruizen.
Wel valt op dat de meeste aanvallen in Duitsland gericht zijn op moskeeën, islamitische verenigingen en instituten.

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld in Herringen behorende bij Hamm in Noors Rein Westfalen gebeurt, waarbij een moskee in aanbouw het doelwit was. Er werden vele leuzen geplaatst op de muren van de in bouw zijnde moskee: “Rot op uit Duitsland”, “Nazi’s in plaats van Moslims”, “Laten we de Turken vergassen”.

Ook in het rapport uitgebracht door de Turkse Ministerie voor 2015 was Duitsland het land waar de meeste incidenten was gebeurd tegen de Turken in Europa. Van de 106 incidenten tegen de Turken 2 jaar geleden was 53 geregistreerd in Duitsland.

De andere landen waar vele incidenten geregistreerd worden zijn Oostenrijk, België, Zweden en Nederland.

Buitenlandse Zaken volgt incidenten Europa op

Ministerie van Buitenlandse Zaken in Turkije heeft nu een database opgezet om de incidenten in Europa tegen de Turkse bevolking te registreren en op te volgen. De consulaten in Europa hebben ook een algemeen alarmnummer ingesteld die 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar is.

De Ministerie doet er alles aan om de slachtoffers in Europa bij te staan en helpt hen bij de begeleiding op locatie met behulp van de lokale consulaat.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Amsterdam'da yaşlı bir adam Aylarca evinde ölü kaldı
Amsterdam'da yaşlı bir adam Aylarca evinde ölü kaldı
Rotterdam limanının ülke ekonomisine katkısı 101 bin çalışan ve 22,3 milyar avro
Rotterdam limanının ülke ekonomisine katkısı 101 bin çalışan ve 22,3 milyar avro