Everton akkoord met Southampton over Koeman

Everton is overeengekomen met Southampton om een bedrag van 5 miljoen Sterlin te betalen om het contract van Koeman af te kopen.


Everton akkoord met Southampton over Koeman

Everton heeft een overeenstemming bereikt met Southampton om de Nederlandse trainer, Ronald Koeman, als trainer voor Everton binnen te halen.



Everton, dat trainer Roberto Martinez heeft ontslagen en de 53 jarige Koeman wil installeren op deze plek, is met de huidige club van de Nederlandse trainer een afkoopsom van 5 miljoen Sterlin overeengekomen. Koeman zal bij zijn nieuwe club samenwerken met zijn broer Erwin en Jan Kluitenberg.



In zijn voetbalcarriere heeft Koeman gespeeld voor Ajax, PSV, Barcelona en Feyenoord. Daarnaast heeft Koeman als trainer voor Nederland en Barcelona gestaan, gevolgd door trainerschap bij Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ Alkmaar, Feyenoord en Southampton.



Koeman, dat in 1988 in Duitsland tijdens het EK met Nederland de beker wist te winnen, heeft met Southampton de competitie afgelope seizoen succesvol op de zesde plek afgerond. Het jaar ervoor was dat op de zevende plek.