Bedrijfsleven op zoek naar diversiteit

Nederlandse bedrijven organiseren eerste zakelijke Diversity Dinner


Bedrijfsleven op zoek naar diversiteit

Negen prominente Nederlandse bedrijven zijn aanwezig op woensdag 28 september 2016 bij het eerste zakelijke Diversity Dinner van ons land.



Kandidaten op zoek naar een baan die met deze bedrijven willen kennismaken wordt gevraagd zich aan te melden op de website. Er is één belangrijke voorwaarde: het Diversity Dinner is bestemd voor kandidaten met een niet-westerse culturele achtergrond, die klaar zijn om de arbeidsmarkt te betreden.



Voor deze groep biedt het diner een unieke kans om op informele basis met de top van het Nederlandse bedrijfsleven kennis te maken. De sfeer zal open en ontspannen zijn, waarbij het doel is dat beide partijen elkaars (bedrijfs-)cultuur beter leren kennen.



Het diner is een initiatief van advocaat Nazmi Türkkol en ondernemer Edzard Koole. Edzard: “Het idee voor het diner is ontstaan omdat het voor deze groep moeilijk is om met topbedrijven in gesprek te komen. Anderzijds ervaren de bedrijven juist dat ze moeite hebben om de doelgroep te bereiken.”



Diner biedt kansen



“De bedoeling van het diner is om kandidaten de kans te geven op een informele wijze in gesprek te komen met deze bedrijven. Anderzijds krijgen de bedrijven zo een beter inzicht in hoe ze de doelgroep kunnen bereiken. Het is geen formele sollicitatie, maar het is wel de bedoeling dat hieruit een arbeidsrelatie zou kunnen ontstaan. Een Bachelors is een minimum vereiste om deel te nemen aan het diner, in een enkel geval een Masters. De selectie van de kandidaten wordt gedaan door de bedrijven zelf. Op 31 Augustus sluit de inschrijving, op 19 september zullen de kandidaten die geselecteerd zijn een uitnodiging ontvangen”



De bedrijven die het diner organiseren, hebben het streven naar diversiteit hoog in het vaandel staan. Daarom bieden ze het diner aan. Per bedrijf zullen er vier personen naar het diner komen, om samen met acht potentiële werknemers te dineren.



NOOT voor de REDACTIE:



Perscontact: Stichting Diversity Dinner, Edzard Koole, telefoon 06 – 11186531 dan wel



diversitydinner@gmail.com



Aanmelden: http://www.diversitydinner.nl/