Geen goedkeuring voor overname Demir Bank door ING Turkije

ING Nederland, dat in januari 2007 Oyak bank voor 100 procent over had genomen, wilde nog verder groeien op de Turkse markt door ook Demir bank over te nemen.


Geen goedkeuring voor overname Demir Bank door ING Turkije

Volgens berichtgeving in het Financieel Dagblad was afgesproken om Demir bank voor 750 miljoen euro over te nemen. Echter, de Europese Unie heeft deze overname niet goedgekeurd.



De overname is niet goedgekeurd doordat Demir bank gedurende de EU-embargo tegen Iran zaken heeft gedaan met Iran.



Op 19 juni 2007 had de ING Groep een overeenstemming bereikt met Oyak Groep over de 100 procent overnamen van deze groep door de ING Groep. Na goedkeuring was op 24 december 2007 deze overname een feit geworden en was Oyak groep onder de paraplu komen te vallen van de ING-groep. Op 7 juli 2008 was de ING Groep in Turkije begonnen met het verlenen van internationale financiële diensten voor zijn Turkse klanten. ING Groep, een van ’s werelds grootste en vooraanstaande financiële instellingen, heeft vestigingen in meer dan 40 landen in Europa, Noord en Latijns-Amerika, Azië en Australië. In al deze vestigingen werken meer dan 52 duizend mensen in de financiële sector.



©MD



Alle berichten met bron Turkinfo en @MD mogen zonder toestemming niet gepubliceerd of gebruikt worden.