Turkije passeert met stadions Europese landen

In de UEFA rapport uit 2017 staat vermeld dat Turkije, met de 26 stadions die het in de afgelopen 10 jaar rijker is geworden, de tweede plaats inneemt bij de Europese landen.


Turkije passeert met stadions Europese landen

Volgens het rapport dat de UEFA in 2017 heeft uitgebracht, staat Turkije op de tweede plaats van de Europese landen die de meeste stadions heeft gebouwd in de afgelopen 10 jaar. Volgens het rapport heeft Polen 27 en Turkije 26 stadions weten te bouwen. Hiermee wisten ze andere landen ver achter hen te laten. 

Turkije wist met deze nieuwe stadions de capaciteit te verhogen naar 750 duizend personen en wist hiermee Rusland (ongeveer 700 duizend) en Polen (ongeveer 600 duizend) achter zich te laten.Ook i  toeschouwers aantallen wist Turkije in 2016-2017 noemenswaardige stijgingen te behalen. 

Twee teams in Turkije wisten in de Europese lijst te komen met de grootste stijging van toeschouwers. 

Derde plaats van de lijst wordt ingenomen door Galatasaray met een gemiddelde bezoekersaantal die gestegen is van 21 duizend 351 naar 40 duizend 778. Op de vijfde plaats staat Fenerbahçe, stijging van 16 duizend 485 naar 29 duizend 35.Er is veel interesse op Turks teams op Social Media

Galatasaray, Fenerbahçe en Beşiktaş zijn gegroeid in populariteit op social mediasites Facebook, Twitter en Instagram.@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.