Wederom meer dan 1 miljoen toeristen uit Nederland

Voorzitter van de Turkse vereniging voor hotels ((TÜROB)), Timur Bayındır, vertelde dat in 2018 het aantal toeristen uit Nederland gestegen is met 27 procent naar 1 miljoen 13 duizend. Hiermee is het aantal toeristen uit Nederland na 2 jaar weer boven de miljoen uitgekomen.


Wederom meer dan 1 miljoen toeristen uit Nederland

Voorzitter van de Turkse vereniging voor hotels ((TÜROB)), Timur Bayındır, vertelde dat in 2018 het aantal toeristen uit Nederland gestegen is met 27 procent naar 1 miljoen 13 duizend. Hiermee is het aantal toeristen uit Nederland na 2 jaar weer boven de miljoen uitgekomen. We verwachten dit jaar een stijging van 20 procent bij de Nederlandse toeristen, aldus de voorzitter.



De voorzitter geeft in een schriftelijke verklaring aan dat Turkije een van de grootste toeristische doelen is binnen de Nederlandse markt. Deze had de afgelopen 2 jaren een klap opgelopen, maar in 2018 is dit uiteindelijk toch weer geëindigd met een stijging van 27 procent. Hiermee is een totaal aantal van 1 miljoen 13 duizend toeristen gehaald.



Er wordt zelfs verwacht dat de groeitrend ook in 2019 zal doorzetten. Verwacht wordt een stijging van 20 procent in 2019.



Verder herinnert de voorzitter dat de Nederlandse markt in 2013 met 1 miljoen 312 duizend toeristen een record bereikt had en geeft verder aan: “De jaren daarna is het aantal teruggelopen met in 2016, 906 duizend, en 2017, 799 duizend, het dieptepunt. Echter, in 2018 hebben we weer een stijgende lijn te pakken en hebben we weer de grens van 1 miljoen gepasseerd. We zijn uiteraard blij dat we deze grens weer gepasseerd zijn, echter ons doel is de grens van 1 miljoen 300 duizend te passeren en daar werken we hard aan. De Nederlandse toeristen besteden ongeveer 850 dollar per persoon in Turkije. Dit gemiddelde ligt ver boven het gemiddelde van een buitenlandse toerist in Turkije, 647 dollar. ”Verder benadrukt de voorzitter dan Nederlanders vooral kiezen voor de zuidkust en de interesse vooral ligt op het gebied van strand-zand-zon en vervolgde zijn verhaal:



“We hebben gemerkt dat Nederlandse toeristen steeds meer interesse hebben in de Oost en Zuid-Oost delen van Turkije. We weten dat we op deze gebieden tekortkomingen hebben. Nederlanders houden niet alleen van zon-zee vakanties, ze houden ook van actief bezig zijn gedurende vakanties en het bezoeken van oudheden / culturen. Er zullen landkaarten gedefinieerd worden waarop Turkse campings, fietsroutes, culturele locaties – in het bijzonder locaties die op de UNESCO lijst staan – te vinden zijn om zodoende wegwijs te maken aan de Nederlandse toeristen”.



@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.