In de race voor eerste Turkse zwarte burgemeester

"Als ik gekozen wordt zal Selcuk - Izmir het aandachtspunt van de wereld zijn. Voor het eerst in de geschiedenis van Turkije een zwarte kandidaat burgemeester en als je dan ook nog bedenkt dat ik gekozen wordt.", aldus Mercan, kandidaat burgemeester van de Democratie Partij van Selcuk.


In de race voor eerste Turkse zwarte burgemeester

Soedanese zakenman kandidaat voor burgemeester in Turkije. Mesut Mercan wordt de eerste zwarte burgemeester van het land als hij wint.



Een zakenman met Soedanese achtergrond als kandidaat voor burgemeester in Turkije.



Mesut Mercan, 47 jaar, wordt de eerste zwarte burgemeester van het land als hij de lokale verkiezingen van 31 maart wint.



In een rapportage zei hij dat zijn voorouders van de Soedanese Dinka stam 400 jaar geleden naar Turkije gekomen zijn.



Hij woont momenteel met zijn familie in Izmir.



Mercan, kandidaat voor het Selcuk-district in de Egeische provincie Izmir, zei dat hij de banden tussen Afrikaanse en Turkse mensen wil versterken.



"Afrika bestaat uit 56 landen en 2 miljard mensen. Ik zou deze kans voor Selcuk optimaal willen benutten," zei Mercan, die de Democratische Partij vertegenwoordigt.



Hij benadrukte dat zijn voorouders hun sporen hebben achtergelaten in Izmir en hij wil zich aansluiten bij hun nalatenschap.



Mercan wordt in de lokale media gesynchroniseerd als Obama van Selcuk, verwijzend naar de 44ste President Barack Obama van de Verenigde Staten.



Selçuk (stad)

De stad van Selcuk, dichtbij Efes, telt ruim 36 duizend inwoners.  De stad Selcuk is beroemd met aantal Bezienswaardigheden, o.a. Oude stad Efeze, Isa Bey-moskee uit de 14e eeuw, de tempel van Artemis (een van de zeven wereldwonderen van de antieke wereld).



Selçuk is een stad en het bestuurlijk centrum van het gelijknamige district in de Turkse provincie İzmir.



De stad ligt op 18 kilometer ten noordoosten van Kuşadası, 3 kilometer ten noordoosten van Efeze en 7 kilometer van het Huis van de maagd Maria, Meryem Ana.



@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.