UK's Johnson om Brexit te beschrijven als 'moment van verandering

Groot-Brittannië om eindelijk de EU vrijdagavond te verlaten na 3,5 jaar van politieke onrust Brexit is een "moment van echte nationale vernieuwing en verandering", zal de Britse premier Boris Johnson de natie op vrijdag vertellen als het Verenigd Koninkrijk de EU verlaat.


UK's Johnson om Brexit te beschrijven als 'moment van verandering

Johnson, die een kabinetsvergadering in Sunderland zal voorzitten, de eerste stad die steun verklaart voor het verlaten van het blok in 2016 referendum, zal de Britse natie vrijdagavond om 22.00 uur lokale tijd (2200 GMT) toespreken, slechts een uur voor de officiële Brexit-deadline.

De premier zal zeggen dat Brexit "de historische kans die we nu hebben om het volledige potentieel van dit land te ontketenen en het hele Verenigd Koninkrijk op een hoger niveau te brengen", aldus een regeringsverklaring.

"Onze taak als regering - mijn taak - is om dit land samen te brengen en ons naar voren te brengen," zal hij zeggen, volgens de verklaring.

"En het belangrijkste om vanavond te zeggen is dat dit geen einde is, maar een begin."

"Dit is het moment waarop de dageraad aanbreekt en het doek opgaat voor een nieuwe act," wordt Johnson ook geacht te zeggen.

"Het is een moment van echte nationale vernieuwing en verandering," zal hij Brexit moment markeren.

Hij zal zeggen: "Dit is het begin van een nieuw tijdperk waarin we niet langer accepteren dat je levenskansen - de levenskansen van je familie - moeten afhangen van in welk deel van het land je opgroeit."
©MD 
TURKİNFO.NL