Spanje bedankt Turkije voor het toestaan en sturen ​​van ademhalingsapparatuur

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken 'verwerpt' alle beschuldigingen tegen Turkije in deze kwestie met klem


Spanje bedankt Turkije voor het toestaan en sturen ​​van ademhalingsapparatuur

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken, Arancha Gonzalez Laya, bedankte Turkije zaterdag voor het toelaten van medische middelen die Spanje had gekocht tijdens een uitbraak van het coronavirus, in tegenspraak met de beweringen van de Spaanse media.

"Dank u, Turkije en [Turkse minister van Buitenlandse Zaken] Mevlut Cavusoglu voor het toestaan ​​van de export van Turkse ademhalingsapparatuur [ventilatoren] gekocht door twee van onze autonome gemeenschappen Navarra & Castilla La Mancha vanwege de urgentie in Spanje, we waarderen het gebaar van een vriend en bondgenoot Turkije ', zei Gonzalez in een Twitter-bericht.

In gesprek met de lokale televisie Cuatro een paar minuten voor haar tweet, zei Gonzalez dat ze alle 'oneerlijke' en 'onnauwkeurige' beschuldigingen tegen Turkije 'krachtig' afwijst en kritiek uitte op opmerkingen van oppositiepartijen en mediaberichten.

 'Het moet bekend zijn dat dergelijke verklaringen die worden gebruikt door de pers, politieke partijen en het publiek onze bilaterale betrekkingen [met Turkije] schaden', voegde ze eraan toe.
©MD 
TURKİNFO.NL