Het Verenigd Koninkrijk heeft mogelijk het 'ergste' dodental in Europa van COVID-19

Het Verenigd Koninkrijk kan het 'ergste' dodental in Europa hebben van COVID-19.  De situatie wordt grimmiger in het VK omdat het dodental de 10.000 overschrijdt


Het Verenigd Koninkrijk heeft mogelijk het 'ergste' dodental in Europa van COVID-19

Situatie wordt grimmiger in het Verenigd Koninkrijk omdat het aantal doden meer dan 10.000 overschrijdt.
Nu de coronaviruspandemie zich over de hele wereld blijft uitbreiden en het dodental gestaag stijgt, zou het Verenigd Koninkrijk volgens sommige deskundigen wel eens het zwaarst getroffen land van Europa kunnen worden.

Het land heeft de afgelopen drie weken met politiehandhaving en sociale afstandsmaatregelen de verspreiding van het virus vertraagd.
 
Ondanks dit alles zijn er de afgelopen dagen dagelijks bijna 1.000 doden gevallen.
Ten minste één deskundige denkt dat het land veel mensen zal verliezen en dat het totale aantal doden aan het eind van de uitbraak erger zal zijn dan in twee zwaar getroffen landen, Italië en Spanje.
Prof. Jeremy Farrar, de directeur van de wereldwijde liefdadigheidsinstelling the Wellcome Trust en een pandemiedeskundige op de Wetenschappelijke Adviesgroep voor Noodgevallen, zei op Paaszondag, de dag dat de tol de 10.000 mijlpaal passeerde, dat het land waarschijnlijk het ergste dodental in het hele continent zal hebben

"Aantallen in het Verenigd Koninkrijk zijn blijven stijgen.
"Ik hoop dat we in de buurt komen van een daling van de aantallen. Maar ja, het Verenigd Koninkrijk zal waarschijnlijk zeker een van de ergste, zo niet het ergst getroffen land in Europa zijn," zei hij.
"Ik hoop echt dat we dicht bij het teruglopende aantal zullen komen. Maar ja, het VK zal waarschijnlijk zeker een van de ergste, zo niet het zwaarst getroffen land in Europa zijn", zei hij.
Het Institute for Health Metrics and Evaluation in Seattle, Washington in de Verenigde Staten zei dat het VK in augustus maar liefst 66.000 doden zou kunnen zien, maar later het cijfer tot 37.000 heeft herzien.
oge cijfers
 
De regering kondigde op Paaszondag aan dat er 737 meer mensen waren gestorven als gevolg van het virus - een aantal iets lager dan de tol van de vorige twee dagen van 980 en 917.
 
De gerapporteerde aantallen waren echter ook lager op voorgaande zondagen als gevolg van technische details in de rapportage en de totalen van de gezondheidsautoriteiten weerspiegelen alleen de verliezen in ziekenhuizen.
 
De eerste positieve tests kwamen eind januari uit, maar de eerste dodelijke slachtoffers vielen begin maart in het VK en waren met Pasen op 10.612 gestegen.

©MD
TURKINFO.NL