Aantal en aandeel van positieve tests stijgt

Afgelopen week meldden GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en 8.265 nieuwe personen die positief testten op COVID-19. Daarmee is er voor de tweede opeenvolgende week een sterke stijging te zien in het aantal meldingen.


Aantal en aandeel van positieve tests stijgt

De week hiervoor testten nog 5.427 personen positief voor het nieuwe coronavirus, in de week daarvoor waren dit 3.597 personen. Net zoals in de afgelopen weken waren de grootste aantallen positief geteste personen in de leeftijdscategorie 20-29 jaar.

Percentage positieve testen deze week 3,9%

In de week van 7 tot en met 13 september lieten 195.545 personen zich testen bij een testlocatie van de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst ’en*. In de week hiervoor lieten zich 180.182 personen testen. Van de mensen die zich afgelopen week lieten testen en waarvan de testuitslag bekend is, heeft 3,9% een positieve uitslag. In de week hiervoor was dit 2,8%. De percentages waren het hoogst in de GGD-regio’s Haaglanden (9,1%), Rotterdam-Rijnmond (8,2%) en Amsterdam (8,2%).

*bron GGD-GHOR Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio 

Ziekenhuisopnames, intensive care en overlijdens

Van 9 tot en met 15 september zijn 92 mensen bij de GGD’en gemeld die voor COVID-19 opgenomen zijn in het ziekenhuis*. Dit is een toename ten opzichte van de gemelde opnames in de week hiervoor (43 patiënten). Deze stijging is ook zichtbaar in registratie van het aantal nieuwe bewezen COVID-19 verpleegafdeling opnames geregistreerd door NICE (144 in de afgelopen week, ten opzichte van 89 in de week ervoor). Het aantal gemelde opnames op de intensive care steeg naar 27. De week hiervoor lag dit aantal op 19*. In de afgelopen week zijn 14 overleden COVID-19-patiënten gemeld. In de week ervoor waren dit 17 mensen.*  

RIVM