Turkiye vraagt ​​officieel kandidatuur aan om EURO 2028 te organiseren

UEFA ontvangt belangenverklaringen van het VK/Ierland, Rusland en Turkiye om de 18e editie van de Europese competitie te organiseren


Turkiye vraagt ​​officieel kandidatuur aan om EURO 2028 te organiseren

De Turkse voetbalbond heeft woensdag haar aanvraag ingediend om het Europees kampioenschap voetbal 2028 te organiseren.

*Er zijn nu drie officiële kandidaten om de 18e editie van het toernooi te organiseren.

Eerder op de dag hebben het VK en de Republiek Ierland een gezamenlijk bod ingediend om de UEFA EURO 2028 te organiseren.

In een gezamenlijke verklaring op woensdag hebben de voetbalbonden van Engeland, Noord-Ierland, Ierland, Schotland en Wales aangekondigd dat de belangstelling voor het hosten van de competitie is ingediend.

Rusland onder kandidaten om EURO 2028 te organiseren

*De UEFA heeft bevestigd dat de Russische voetbalfederatie belangstelling heeft getoond voor het hosten van de Europese competitie in 2028 of 2032.

* "Rusland en Turkije hebben aangegeven geïnteresseerd te zijn in het hosten van de 2028 of 2032 editie van UEFA's vlaggenschip nationale teamcompetitie, terwijl Italië zijn voornemen aankondigde om te bieden op UEFA EURO 2032", aldus de verklaring.

*Alle Russische clubs en nationale teams zijn tot nader order geschorst voor zowel FIFA- als UEFA-competities als reactie op de Russische oorlog tegen Oekraïne.

De UEFA maakt in september 2023 de gastheren voor beide competities bekend.

In 2018 waren Turkiye en Duitsland de kandidaat-lidstaten voor EURO 2024. Het Uitvoerend Comité van de UEFA koos Duitsland als land dat de meerderheid van de stemmen kreeg.
©TURKINFO.NL