Moordverdachte van Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali Torunlar is Turkse zakenman Veysel Ü.

De man die is aangehouden voor het neerschieten van de broers Hüseyin en Ali Torunlar bij McDonald's in Zwolle komt uit Rozendaal. Zoals in veel media vandaag, werd vermeld dat deze persoon de 32-jarige Veysel Ü is.


Moordverdachte van Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali Torunlar is Turkse zakenman Veysel Ü.

Aangehouden verdachte doodschieten Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali is Turkse zakenman Veysel Ü.

Naar verluidt woont de 32-jarige Veysel U, die is gearresteerd voor het neerschieten van de broers Hüseyin en Ali Torunlar bij McDonald's in Zwolle, in Rozendaal woont en eigenaar is van een Turks levensmiddelenbedrijf in Velp. Over de relatie tussen hem en de slachtoffers is nog niets bekend.

De twee broers zijn omgekomen tijdens een diner in de spits bij een fastfoodketen. De dader zou het restaurant zijn binnengegaan en vervolgens eten hebben besteld. Hij liep met zijn dienblad naar de tafel naast de twee slachtoffers, zette het dienblad daar neer en haalde een pistool uit zijn zak. 

Drieduizend mensen hebben op de begraafplaats in Zwolle afscheid genomen van journalist Hüseyin Torunlar en zijn broer Ali, die door een kogelregen zijn omgekomen.
Op basis van de eerste verklaring van de aangehouden 32-jarige aanvaller gaat het OM ervan uit dat er "gerichte actie" is ondernomen. Er is echter nog geen officiële verklaring afgelegd over de oorzaak van de moord en de persoon die de moord heeft gepleegd.

©TURKINFO.NL