Turkse startup Getir wordt Europa's 1e decacorn voor boodschappenbezorging

Totale waardering van bedrijf stijgt naar $11,8B miljard na nieuwste financieringsronde De totale waardering van de Turkse startup Getir heeft de 10 miljard dollar overschreden, waardoor het de eerste boodschappenbezorgdecacorn van Europa is geworden, kondigde het bedrijf donderdag aan.


Turkse startup Getir wordt Europa's 1e decacorn voor boodschappenbezorging

Het bedrijf haalde 768 miljoen dollar op in zijn Serie E-financieringsronde, waardoor de totale waardering is gestegen tot 11,8 miljard dollar, aldus een verklaring.

Onder leiding van Mubadala Investment Company, omvatte de ronde Abu Dhabi Growth Fund (ADG), Alpha Wave Global, Sequoia Capital en Tiger Global als grote investeerders, zo luidde de verklaring.

Met deze laatste investering heeft het in Istanbul gevestigde bedrijf tot nu toe $2 miljard opgehaald.

"Wij definiëren de ultrasnelle leveringssector en deze nieuwste financieringsronde is een bewijs van de positie van Getir als pionier in de sector," zei Nazim Salur, de oprichter van het bedrijf.

"Deze investering zal ons in staat stellen om onze propositie en technologie verder te ontwikkelen, evenals te investeren in onze medewerkers om het beste talent te blijven aantrekken."

Ibrahim Ajami, hoofd ventures en groei bij Mubadala, zei dat Getir zal blijven bewijzen een industrieleider te zijn naarmate het uitbreidt naar nieuwe categorieën en geografieën.

"We blijven onder de indruk van het vermogen van het management om nieuwe markten te betreden en tegelijkertijd een uitzonderlijke klantervaring te bieden", zei hij.

Getir werd in 2015 opgericht in Turkiye en heeft sindsdien zijn activiteiten uitgebreid naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Nederland, Portugal en, meest recentelijk, de VS.

In totaal is het actief in 81 steden in Turkiye en 48 steden in Europa en de VS.

Het heeft een totaal netwerk van meer dan 1.100 winkels en bijna 40 miljoen app-downloads in negen landen, waar dagelijks bijna 1 miljoen bestellingen worden bezorgd.

Volgens gegevens gepubliceerd door de wereldwijde databank CB Insights, staat Getir nu op de 36e plaats van de 1.052 unicornbedrijven in de wereld.

GETIR blijven groeien op de Amerikaanse en Europese markten
Het investeringsverhaal van Getir, dat begon met een investering van 38 miljoen dollar door een groep investeerders onder leiding van Michael Moritz, een belangrijke investeerder in Silicon Valley in januari 2020, ging verder met een nieuwe investering van 128 miljoen dollar in de tweede investeringsronde in januari 2021. Met een waardering van $ 2,6 miljard in de derde investeringsronde die in maart vorig jaar werd afgerond, werd Getir de Eenhoorn van Turkije. Direct daarna bereikte Getir een waardering van meer dan $ 7,5 miljard na zijn vierde investeringsronde in juni 2021. Nadat hij vorige maand zijn laatste investeringsronde had afgerond met een investering van 768 miljoen dollar, bereikte Getir een waardering van 11,8 miljard dollar.”

Is actief in 9 landen op 3 continenten
Tütek stelt dat Getir een snelle groei in het buitenland heeft gerealiseerd met de investeringen die het heeft ontvangen, en merkte op dat ze vanaf vandaag gebruikers in 3 continenten en 9 landen bedienen met een aantal downloads van bijna 40 miljoen.

We zijn een team van meer dan 30 duizend mensen samen met onze buitendienstmedewerkers die zijn aangesloten bij onze dealers in Turkije en in het buitenland. We hebben de weg vrijgemaakt voor reverse brain drain. Wereldwijd komen er maandelijks 15 duizend sollicitaties binnen. Ongeveer 1-2 duizend mensen op 180 duizend cv's per jaar.

©TURKINFO.NL