Recordaantal Toeristen in 2023 - Hoogste Bezoekersaantallen Ooit

Antalya, niet alleen bekend vanwege zijn schoonheid maar ook vanwege zijn natuurlijke en historische rijkdommen, blijft toeristen van over de hele wereld verwelkomen.


Recordaantal Toeristen in 2023 - Hoogste Bezoekersaantallen Ooit

Antalya, de parel van de Middellandse Zee, blijft niet alleen bewonderd om zijn natuurlijke schoonheid maar ook vanwege zijn historische en culturele schatten. Recent gepubliceerde gegevens tonen aan dat het aantal toeristen dat Antalya bezocht in de periode van 1 januari tot 30 november een ongekend hoogtepunt heeft bereikt, met maar liefst 15.371.773 bezoekers.

Volgens de statistieken van het Directoraat van Cultuur en Toerisme van de provincie Antalya blijft de stad met zijn uitgestrekte zandstranden, kristalheldere zeewater, historische overblijfselen, luxe accommodaties, en ongerepte natuurlijke schoonheden een magneet voor toeristen van over de hele wereld. Mensen van diverse nationaliteiten geven de voorkeur aan Antalya als de ideale bestemming voor hun vakantie.

Het jaar 2023 markeert een mijlpaal voor Antalya, waarbij het het recordjaar van 2019 overtreft, dat destijds bekendstond als het hoogtepunt van het toerisme met 15.218.188 toeristen. Met een indrukwekkend aantal van 15.371.773 toeristen in een tijdsbestek van 11 maanden wordt opnieuw de immense interesse in de stad en het onuitputtelijke toeristische potentieel onderstreept.

Rusland voert de lijst aan van landen die dit jaar de meeste toeristen naar Antalya stuurden, met 3.401.704 bezoekers. Duitsland volgt op de tweede plaats met 3.285.822 toeristen, terwijl het Verenigd Koninkrijk de derde positie inneemt met 1.188.263 toeristen. Polen staat op de vierde plaats met 1.058.943 toeristen. Nederland, Kazachstan, Roemenië en Tsjechië volgen in deze indrukwekkende lijst.

Het succes van Antalya is van onschatbare waarde voor de revitalisatie van de toeristische sector in de stad en heeft aanzienlijke positieve economische gevolgen. De voortdurende toestroom van toeristen blijft een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen op reizigers die de culturele en natuurlijke rijkdommen van Antalya willen ontdekken. Deze stad blijft een betoverende bestemming voor degenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie-ervaring

©TURKİNFO.NL