Turkije is uitgegroeid tot de rijzende ster in gezondheidstoerisme

De voorzitter van de Internationale Antalya Vereniging voor Gezondheidstoerisme en Onderwijs, Mehmet Kanpolat, verklaarde dat Turkije een "rijzende ster" is geworden in het gezondheidstoerisme door zijn doelen te bereiken en de lat hoger te leggen. In een verklaring aan de pers benadrukte Kanpolat dat Turkije een belangrijke positie heeft verworven in het gezondheidstoerisme en voorloopt op concurrerende landen.


Turkije is uitgegroeid tot de rijzende ster in gezondheidstoerisme

Vroeger kwamen buitenlandse patiënten voornamelijk voor tandbehandelingen, haartransplantaties en cosmetische ingrepen naar Turkije, maar nu kiezen ze ook voor grote operaties zoals kankerbehandelingen en orgaantransplantaties. "In de laatste 2-3 jaar hebben we als Turkije onze plaats ingenomen tussen de landen die wereldwijd grote procedures kunnen uitvoeren, zoals beenmerg- en orgaantransplantaties. We hebben ons doel in gezondheidstoerisme bereikt en beginnen het te overschrijden," zei Kanpolat.

"Turkije bedient 160 landen" Kanpolat wees op het verhoogde vertrouwen in overheidsziekenhuizen, waarvan ten minste 30% van de patiënten uit het buitenland komt.

Hij benadrukte dat vooral ziekenhuizen zoals het Antalya Training and Research Hospital, de Akdeniz University Hospital en het Antalya City Hospital significante voordelen bieden voor gezondheidstoerisme. "Private ziekenhuizen zijn al jaren actief in deze sector. We hebben ons doel voor gezondheidstoerisme in Turkije en Antalya bereikt en verhogen de lat serieus. Ons land is de rijzende ster van de wereld in gezondheidstoerisme geworden. Gezondheidstoerisme is een serieuze sector met een volume van 100 miljard dollar, waar miljoenen mensen voor behandelingen heen en weer reizen. We spraken over inkomens van vijf- tot tienduizend dollar in de vijfjarenplannen van het land, maar nu liggen die cijfers duidelijk veel lager. Sommige gegevens zijn niet duidelijk zichtbaar, maar we hebben contacten met veel organisaties als vereniging. We weten dat er in Turkije een aanzienlijk hoger bedrag aan gezondheidstoerisme is dan de officiële cijfers aangeven," aldus Kanpolat.

Kanpolat, die aangaf dat er vraag is vanuit verschillende landen, zei: "Vooral uit het Verenigd Koninkrijk komen mensen voor tandbehandelingen, terwijl uit de Turkse Republieken, Europa en de Golfstaten mensen komen voor andere behandelingen. Turkije bedient 160 landen binnen een vliegafstand van 3-4 uur. Het feit dat Turkije niet afhankelijk is van één land maakt onze concurrenten nerveus. We werken samen met alle landen om ons heen."

Hij meldde ook dat landen die patiënten naar Turkije sturen voor gezondheidstoerisme beginnen te investeren in infrastructuur en benadrukte het belang van het versnellen van bureaucratische structuren en de strijd tegen niet-geregistreerde instellingen.

Kanpolat voegde eraan toe dat, waar mensen vroeger voor behandeling naar het buitenland gingen, nu buitenlandse patiënten die geen behandeling konden vinden, in Turkije genezing vinden.

Turkije: Rijzende ster in gezondheidstoerisme

Belangrijkste punten:

 • Turkije heeft een belangrijke positie verworven in gezondheidstoerisme en overtreft concurrerende landen.
 • Buitenlandse patiënten kiezen nu ook voor grote operaties zoals kankerbehandelingen en orgaantransplantaties in Turkije.
 • In de afgelopen 2-3 jaar is Turkije een belangrijke speler geworden in het uitvoeren van complexe procedures zoals beenmerg- en orgaantransplantaties.
 • Het vertrouwen in openbare ziekenhuizen is gestegen, met ten minste 30% van de patiënten die uit het buitenland komen.
 • Ziekenhuizen zoals Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi en Antalya Şehir Hastanesi bieden significante voordelen voor gezondheidstoerisme.
 • Turkije bedient 160 landen en de cijfers in gezondheidstoerisme liggen beduidend hoger dan de officiële statistieken.
 • Er is een gevarieerde vraag vanuit verschillende landen naar Turkije.
 • De onafhankelijkheid van Turkije van één land maakt concurrenten nerveus.
 • Landen die patiënten naar Turkije sturen, beginnen te investeren in hun infrastructuur.
 • Het versnellen van bureaucratische processen en de bestrijding van illegale instellingen is van cruciaal belang.
 • Vroeger reisden mensen naar het buitenland voor behandeling, nu vinden buitenlandse patiënten die geen behandeling konden vinden genezing in Turkije.
©TURKİNFO.NL