Reklam
Reklam

Haven van Rotterdam wordt de Energiehub van de Toekomst: Groene Waterstofcentrale in Aanbouw

Na de wereldwijde energiereus Shell heeft ook het energiebedrijf Eneco besloten een groene waterstofproductiefaciliteit te bouwen in de haven van Rotterdam.

Haven van Rotterdam wordt de Energiehub van de Toekomst: Groene Waterstofcentrale in Aanbouw
Editör: Turkinfo.nl
20 Kasım 2023 - 08:34
Reklam

Na de wereldwijde energiereus Shell heeft ook het energiebedrijf Eneco besloten een groene waterstofproductiefaciliteit te bouwen in de haven van Rotterdam. Deze belangrijke stap wordt gezien als een grote sprong in de richting van het transformeren van de haven van Rotterdam tot de energiehub van de toekomst.

Hoofdtekst:

  1. Eneco's Groene Waterstofproductiefaciliteit: Het energiebedrijf Eneco heeft een vergunningsaanvraag ingediend om een grote groene waterstofproductiefaciliteit te bouwen in de haven van Rotterdam. Deze faciliteit, die waterstof produceert via elektrolyse, wordt ontwikkeld naast de Enecogen-elektriciteitscentrale in Europoort. Volgens het energiebedrijf kunnen bepaalde infrastructuurvoorzieningen gedeeld worden dankzij deze centrale, wat tot aanzienlijke voordelen leidt.

  2. Shell's Voortrekkersrol: De inspanningen voor groene waterstofproductie in de haven van Rotterdam krijgen een extra impuls door de leidende rol van Shell. Shell heeft de definitieve investeringsbeslissing genomen voor de bouw van de futuristische Holland Hydrogen I op Maasvlakte 2, die naar verwachting in 2025 operationeel zal zijn. De elektrolyser met een capaciteit van 200 MW wordt gebouwd in de haven van Rotterdam en zal dagelijks 60.000 kilogram hernieuwbare waterstof produceren. De hernieuwbare energie voor de elektrolyser zal afkomstig zijn van het Hollandse Kust (noord) windpark op zee, dat deels eigendom is van Shell.

  3. Toepassingen van Groene Waterstof: Groene waterstof zal een cruciale rol spelen in verschillende sectoren, van productie tot energieproducten. Via de HyTransPort-pijpleiding zal groene waterstof het Shell Energy and Chemicals Park Rotterdam voorzien. In de raffinaderij zal het grijze waterstofgebruik deels vervangen worden, waardoor de productie van energieproducten zoals benzine, diesel en kerosine gedeeltelijk koolstofvrij wordt.

Conclusie:

De haven van Rotterdam, onder leiding van energiereuzen zoals Shell en Eneco, evolueert tot een wereldwijde referentie voor groene waterstofproductie. Deze projecten vertegenwoordigen niet alleen belangrijke stappen in de overgang naar duurzame energie en het verminderen van de uitstoot van koolstof, maar dragen ook bij aan de visie om Rotterdam te positioneren als een wereldwijde energiehub.
©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum