Reklam
Reklam

Kamer positief over discriminatierechercheurs!

De Tweede Kamer staat positief tegenover het aanstellen van discriminatierechercheurs bij de politie. Dat bleek op dinsdag 2 juli tijdens stemming over een voorstel van Vera Bergkamp (D66), Kirsten van den Hul (PvdA) en Nevin Özütok (GroenLinks).

Kamer positief over discriminatierechercheurs!
Editör: Turkinfo.nl
07 Temmuz 2019 - 06:46
Reklam

De Kamer wil dat minister Ferdinand Grapperhaus (Justitie & Veiligheid) in gesprek gaat met politie, Openbaar Ministerie en belangenorganisaties om de mogelijkheid van het invoeren van discriminatierechercheurs te verkennen.



De oproep van het COC voor de gespecialiseerde rechercheurs werd mede gedaan namens NNID, TNN en het Samenwerkingsverband Marokkaanse Nederlanders (SMN), Inspraakorgaan Turken in Nederland (IOT) en Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI).



In het buitenland werkt de politie vaak al met gespecialiseerde discriminatierechercheurs. Dat geldt bijvoorbeeld voor Engeland en Wales, waar de aangiftebereidheid bij discriminatie twintig keer hoger ligt dan in Nederland, terwijl die landen samen maar drie keer groter zijn dan Nederland.



IOT


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum