Reklam
Reklam

Kind geweigerd op een basisschool vanwege haar migratie-achtergrond

Een moeder met een migratie-achtergrond die haar twee jonge kinderen op de basisschool ‘De Notenkraker’ in Amsterdam wilde inschrijven, maar eerst te horen kreeg dat er geen plek was. Toen zij één van haar kinderen een paar dagen later nogmaals probeerde in te schrijven op diezelfde basisschool, maar onder een fictieve oer-Hollandse naam, werd haar kind wél geaccepteerd.

Kind geweigerd op een basisschool vanwege haar migratie-achtergrond
Editör: Turkinfo.nl
25 Kasım 2019 - 15:10
Reklam
de Amsterdamse fractie van DENK heeft concreet bewijs ontvangen van etnisch profileren in het basisonderwijs. Het gaat hierbij om een moeder met een migratie-achtergrond die haar twee jonge kinderen op de basisschool ‘De Notenkraker’ in Amsterdam wilde inschrijven, maar eerst te horen kreeg dat er geen plek was. Toen zij één van haar kinderen een paar dagen later nogmaals probeerde in te schrijven op diezelfde basisschool, maar onder een fictieve oer-Hollandse naam, werd haar kind wél geaccepteerd. Wat de fractie van DENK betreft is hier duidelijk sprake van etnisch profileren in het basisonderwijs.

De fractie van DENK is diep geschokt over dit incident en eist dat dit tot op de bodem wordt uitgezocht. We weten dat het gif van racisme in alle lagen van de samenleving voorkomt, maar op zo’n jonge leeftijd op afkomst te worden geselecteerd is diep treurig en volstrekt onacceptabel. Het gaat hierbij om twee jonge kinderen die net als alle andere leeftijdsgenoten onderwijs willen volgen en al zo vroeg geconfronteerd worden met de pijnlijke gevolgen van uitsluiting. DENK heeft eerder soortgelijke signalen ontvangen, maar om het zo concreet te zien, maakt een heel heftige indruk. Vooral op het gezin.

DENK Amsterdam vraagt daarom een spoeddebat aan voor de aankomende raadsvergadering op woensdag 27 november. Wij dienen een motie in om te onderzoeken in hoeverre etnisch profileren van kleine kinderen speelt in heel Amsterdam (met inzet van mystery guests). Daarnaast eisen wij dat de antidiscriminatiebureaus zoals het MDRA
actieve ondersteuning gaan bieden aan de moeder in kwestie om haar alle begeleiding te bieden die zij nodig heeft met betrekking tot het rapporteren van discriminatie.
De moeder heeft inmiddels aangifte gedaan.



 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum