Reklam
Reklam

Konya Tropisch Vlinderpark trekt in 8 jaar tijd 3 miljoen bezoekers

Het Konya Tropisch Vlinderpark, dat zijn deuren opende in juli 2015, heeft in de afgelopen 8 jaar maar liefst 3 miljoen bezoekers mogen verwelkomen. Gelegen in de betoverende stad Konya en gerealiseerd met de inzet van 1730 glasstukken van verschillende afmetingen door de gemeente Selçuklu, heeft dit park zich gevestigd als een magische bestemming voor liefhebbers van natuur, flora, en fauna.

Konya Tropisch Vlinderpark trekt in 8 jaar tijd 3 miljoen bezoekers
Editör: Turkinfo.nl
30 Kasım 2023 - 20:45
Reklam

Konya Tropisch Vlinderpark: Een Oase van Natuurlijke Schoonheid en Educatie

Door Turkinfo

Met een indrukwekkend oppervlakte van 7.600 vierkante meter, waarvan 3.500 vierkante meter is gewijd aan wandelpaden, biedt het park een ongeëvenaarde ervaring van tropische pracht in het hart van Turkije. Wat dit park zo bijzonder maakt, gaat echter verder dan alleen zijn omvang.

Het Konya Tropisch Vlinderpark handhaaft het hele jaar door een temperatuur van 28 graden Celsius en een luchtvochtigheid van 80%, waarmee het de ideale omstandigheden creëert die vergelijkbaar zijn met de evenaar. Deze omgeving zorgt voor een thuis voor niet minder dan 40 verschillende soorten vlinders en ongeveer 195 diverse plantensoorten.

Wat dit park onderscheidt van de gebruikelijke dierentuinen, zoals benadrukt door Tuş, is niet alleen de adembenemende verzameling vlinders. Bezoekers krijgen ook de kans om plantensoorten te ontdekken die typisch zijn voor andere delen van de wereld en die niet in Turkije voorkomen. Met een toegevoegd voordeel van een insectendorp biedt het park een concept dat educatie, bewondering en bewustwording combineert.

Tuş benadrukte dat het park niet alleen een toevluchtsoord is voor vlinders, maar ook een educatieve hub. In het museumgedeelte worden bezoekers meegenomen door de verschillende fasen van de vlinderevolutie, van de vormingsfasen tot de diverse families van deze kleurrijke insecten. Naast de vlinders kunnen bezoekers ook kennismaken met vijf andere groepen die niet tot de vlinders behoren, waardoor een uitgebreid scala aan natuurlijke diversiteit wordt gepresenteerd.

Het park herbergt ook een educatieve klas, waar studenten de kans krijgen om meer te leren over insecten, reptielen en, uiteraard, vlinders. Scholen kunnen hier groepsbezoeken organiseren en studenten een unieke en boeiende leerervaring bieden.

Al met al heeft het Konya Tropisch Vlinderpark niet alleen zijn reputatie als een toeristische trekpleister verdiend, maar heeft het zich ook gevestigd als een centrum voor natuureducatie en bewustwording. Met zijn harmonieuze combinatie van natuurlijke pracht en educatieve initiatieven belooft dit park in de komende jaren ongetwijfeld nog meer bewonderaars aan te trekken.
©TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum