Reklam
Reklam

Handelsrichting wijzigt naar Europa

Volgens gegevens van de Turkse centrale bureau voor statistiek (TÜİK) is de export naar de buurlanden van Turkije gedaald, terwijl de export naar Europese landen aan het stijgen is.

Handelsrichting wijzigt naar Europa
Editör: Turkinfo.nl
04 Eylül 2014 - 06:35
Reklam

Export naar Irak is met 2,1 procent en naar Iran met 38,5 procent gedaald.



Volgens gegevens van TÜİK is de export in de maand juli naar de 28 EU landen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar gestegen met 11,1 procent tot een bedrag van 6 miljard 36 miljoen dollar. In de periode januari – juli was de stijging 13,3 procent en was hiermee een bedrag gemoeid van 40,8 miljard dollar. De algemene export in deze periode was gestegen met 6,1 procent.



In dezelfde periode is ook een stijging van de export gezien naar de overige Europese landen. In  juli was een stijging van 21,1 procent behaald naar de overige Europese landen, waar een bedrag van1,43 miljard dollar mee gemoeid is. In de periode januari – juli voor de overige Europese landen was de stijging 25,1 procent met een bedrag van 9,8 miljard dollar.



Export naar Amerika in de maand juli is ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar gestegen met 9,1 procent. In de periode januari – juli was een teruggang van 2,1 procent genoteerd.



Handel met de buren wordt minder



In de maand juli is een achteruitgang geboekt als het gaat om handel met de directe buren. Naast Iran en Irak is ook een achteruitgang geboekt met Egypte, 15,6 procent. Voor Egypte was dit voor de periode januari – juli 11,6 procent.



In deze periode is een belangrijke ontwikkeling met de export naar Syrie. In de maand juli is de export met 367,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De eerste helft van het jaar is de gemiddelde stijging 98,7 procent.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum