Reklam
Reklam

Onderzoek onder 300 respondenten toont niet de waarheid

Enquête die is gehouden onder 300 Turkse Nederlanders tussen 18 en 35 jaar over IS veroorzaakt grote ophef

Onderzoek onder 300 respondenten toont niet de waarheid
Editör: Turkinfo.nl
12 Kasım 2014 - 08:23
Reklam
National Assembly of Turkish Dutch Students - NATDS

 



ONDERZOEK OVER TURKSE JONGEREN IN DE MEDIA

Met grote verbazing en afschuw hebben we kennisgenomen van de conclusies die zijn voortgekomen uit een onderzoek dat vandaag is gepubliceerd door onderzoeksbureau Motivaction. Uit deze enquête die is gehouden onder 300 Turkse Nederlanders tussen 18 en 35 jaar zou onder andere blijken dat bijna 90% van de Turkse jongeren achter de opmars van IS en andere terroristische groeperingen in het Midden-Oosten staat en ook de deelname van Nederlandse moslims aan diezelfde strijd steunt.



Wij hebben ernstige twijfels over de representativiteit van het onderzoek. Volgens de cijfers van het CBS uit 2014 zijn er meer dan 200.000 Turks-Nederlandse jongeren in Nederland. Het is voor ons dan ook een grote vraag hoe er conclusies kunnen worden getrokken uit dit onderzoek dat is gehouden onder 300 respondenten, die de rest van deze groep jongeren direct ook een stigma aanbrengen.



Bovendien is het opmerkelijk dat een dergelijk onderzoek precies een dag voor het Kamerdebat over Turkse stromingen en organisaties in Nederland wordt gepubliceerd.



Tenslotte delen wij mede dat we de conclusies gebaseerd op dit onderzoek verwerpen en we verzoeken minister Asscher en andere bewindsvoerders en politici dan ook eerst zelf een breed en diepgaand onderzoek in te stellen naar dit fenomeen alvorens moord en brand te roepen.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum