Reklam
Reklam

Marokkaanse Baby Yunus, in Nederland niet te genezen was, naar Turkije gebracht

Een 2-maanden oude Yunus-baby van Marokkaanse afkomst, die niet te genezen verklaard voor zijn ziekte in Nederland, werd vanuit Nederland per vliegtuigambulance van het Turkse ministerie van Volksgezondheid naar Turkije gebracht voor behandeling.

Marokkaanse Baby Yunus, in Nederland niet te genezen was, naar Turkije gebracht
Editör: Turkinfo.nl
09 Nisan 2022 - 13:12
Reklam

Moeder Zeynep Rahou had president Recep Tayyip Erdoğan en Turkije om hulp gevraagd via haar sociale media-account voor de behandeling van haar 2 maanden oude baby, wiens ziekte niet te genezen was in Nederland en  Marokko

Minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca deelde op Twitter dat de Marokkaanse baby Yunus een ziekte heeft en zei: Hij wordt vandaag uit Nederland gehaald en voor behandeling naar Turkije gebracht. Na de noodkreet van de Marokkaanse moeder Zeynep Rahou kwam Turkije in actie. Minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca legde 's ochtends een verklaring af op zijn Twitter-account; "De Marokkaanse baby Yusuf heeft een ziekte. Hij kon geen genezing vinden, noch in Nederland, waar hij werd geboren, noch in Marokko. Zijn moeder kreeg te horen: "We kunnen het leven van uw kind beëindigen als u dat wilt."

Minister Koca deelde de video waarin de moeder van Yunus-baby om hulp vroeg.
Een ambulancevliegtuig van het ministerie van Volksgezondheid, dat gisteravond vanuit Turkije naar Nederland is gegaan, is om 01:00 uur geland op de luchthaven Ankara Esenboğa.

De paramedici die het vliegtuig ontmoetten, brachten de baby Yunus over naar de intensive care van het Ankara City Hospital Children's Hospital, waar hij per ambulance zou worden behandeld.

Met de baby Yunus kwamen zijn moeder Zeynep en vader Yusuf Rahou per ambulancevliegtuig.

- "De patiënt was onderweg stabiel"
Okan Erol, een arts in de vliegtuigambulance van het ministerie van Volksgezondheid, informeerde de journalisten over de toestand van baby Yunus en verklaarde dat de baby een zeldzame ziekte heeft die "primaire ciliaire dyskinesie" wordt genoemd.

Erol, die informeerde dat de patiënt was geïntubeerd en aangesloten op een beademingsapparaat, zei: De noodzakelijke behandeling zal in het ziekenhuis worden voortgezet bij die diagnose." 

©TURKINFO.NL


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum