Reklam
Reklam

Nederland op Europees 15de plaats met besteedbaar inkomen

Volgens de publicatie van GfK, onafhankelijk onderzoeks instituut, was het besteedbaar inkomen van Nederland in 2018 goed voor de vijftiende plaats op de lijst van Europese landen.

Nederland op Europees 15de plaats met besteedbaar inkomen
Editör: Turkinfo.nl
05 Ocak 2019 - 08:24
Reklam

Met een gemiddeld jaarinkomen van 48.346 euro behaalt Nederland tussen de Europese landen de eerste plaats, terwijl met het besteedbaar inkomen Nederland aanzienlijk lager scoort, vijftiende plaats.

Nederland behaald de vijftiende plaats met een besteedbaar inkomen van gemiddeld 18.823 euro (Persoonlijk inkomen - vaste lasten en verplichte belastingen). Hiermee blijft Nederland achter op landen als Finland, Duitsland, Belgie en Frankrijk en steekt op de vijftiende plaats.



Ondanks de hoge inkomen die men in Nederland heeft, betaald men hoge vaste lasten en andere verplichtingen. Dit zorgt ervoor dat onderaan de streep een klein bedrag overblijft om vrij te besteden.



Waar in Nederland sinds 2002 het besteedbaar inkomen alleen maar achteruit is gegaan, is in omringende landen het besteedbaar inkomen, in tegenstelling tot Nederland, wel omhoog gegaan.

Nederland behoort tot de landen waar de maandelijkse vaste landen het hoogst is. Na aftrek van huur, energie, gezondheidszorg, telefoon, internet en andere vaste lasten houden mensen een klein deel over om vrij te besteden.



Gfk

@MD

Berichtgeving met bron Turkinfo en @MD mogen niet gepubliceerd en/of gebruikt worden zonder schriftelijke toestemming.



FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum