Reklam
Reklam

Nederlandse wc-ganger wassen hun handen minst van Europa

De helft van Nederland wast de handen niet na het naar de wc gaan. De Bosniërs zijn de schoonste Europeanen.

Nederlandse wc-ganger wassen hun handen minst van Europa
Editör: Turkinfo.nl
17 Şubat 2020 - 07:01
Reklam
Gallup International, een wereldwijde vereniging van marktonderzoekbureaus, heeft onderzoek uitgevoerd naar de gewoonten van handen wassen in 63 landen. 

Nederlanders zijn de minst hygiënische Europeanen
De helft van Nederland wast de handen niet na het naar de wc gaan.
Vijftien oktober is Global Handwashing Day. Daarmee bedoelen we niet: wacht tot dan om je poten te laten schuimen. Dat zou contraproductief zijn! Omdat ongewassen handen ziekten verspreiden - vaak dodelijke ziekten.

Overweeg het feit dat handen wassen met zeep de kindersterfte voor longontsteking (en andere aandoeningen aan de luchtwegen) met maximaal 25% vermindert, en voor diarree (en andere darmziekten) met maximaal 50%. En denk aan de grimmige tol van die twee bij uitstek te voorkomen ziekten: ze doden elk jaar 3,5 miljoen minderjarigen. Met andere woorden, het verbeteren van handhygiëne is de gemakkelijkste, goedkoopste en meest effectieve manier om de mortaliteit van jonge kinderen te verminderen.

Bosniërs zegt 96 procent zijn handen met water en zeep te wassen na afloop. Hiermee zijn zij het schoonste volk. Na  Bosniers staan op de twee plek Turken met 96 procent.
De schoonste respondenten zijn de Bosniërs (96%), gevolgd door de Turken (94%). Deze hoge scores zijn ongetwijfeld gerelateerd aan wudu, de islamitische procedure voor het wassen van handen (en mond, neusgaten, armen, hoofd en voeten) als middel voor rituele reiniging, bijvoorbeeld voorafgaand aan het gebed.

Andere Balkanvolken behoren tot de meest hygiënische in Europa, maar liggen behoorlijk onder de Bosniërs en Turken: Kosovanen (ook voornamelijk moslims) staan ​​op 85%, geëvenaard door de Grieken en gevolgd door Roemenen (84%), Serviërs (83%) en Macedoniërs (82%). De enige andere Europese mensen met dit niveau van netheid na de badkamer zijn de Portugezen (85%).

De volgende reeks landen ligt opnieuw ongeveer 10 procentpunten lager, in de jaren zeventig. IJsland, Zweden en Duitsland lopen voorop (78%), daarna komen Finland (76%), het VK (75%), Ierland (74%) en Zwitserland (73%). Bulgarije (72%) is een relatief vuile plek in de anders schone Balkan. Tsjechië (71%) is minder opvallend, omringd door Midden-Europa, Schmutzig. En Oekraïne, ook 71%, lijkt vlekkeloos in vergelijking met die (relatief) smerige Russen.


©MD 
TURKİNFO.NL

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum