Reklam
Reklam

Nieuwe verwachtingen vanuit de EU over de groei van Turkije

De EU heeft inschattingen gegeven dat Turkije dit jaar met 2,8 procent en in 2018 met 3,2 procent gaat groeien. De inschattingen van de groei in de EU voor zowel dit jaar als volgend jaar is 1,8 procent.

Nieuwe verwachtingen vanuit de EU over de groei van Turkije
Editör: Turkinfo.nl
14 Şubat 2017 - 06:16
Reklam

De Europese Unie (EU) heeft voorspeld dat de economie in Turkije dit jaar met 2,8 procent gaat groeien en in 2018 met 3,2 procent. De EU-commissie heeft het rapport omtrent de economische winter voorspellingen van 2017 gepubliceerd.



Volgens het rapport is de groei voor de Eurogebied voor dit jaar 1,6 procent en voor 2018 1,8 procent. Het gemiddelde voor de EU is voor zowel dit jaar als voor 2018 gelijk aan 1,8 procent.



De inflatie voor de Eurogebied voor dit jaar is 1,7 procent en voor 2018 wordt dit verwacht op 1,4 procent. Het gemiddelde over de EU is voor dit jaar 1,8 procent en voor 2018 1,7 procent.



De werkloosheid voor de Eurogebied voor dit jaar is 9,6 procent en voor 2018 is dit gelijk aan 9,1 procent, terwijl het gemiddeld voor de EU voor dit jaar 8,1 procent is en voor 2018 gelijk is aan 7,8 procent.



Roemenië, Luxemburg en Hongarije het snelst groeiende



Verwacht wordt dat onder de 28 EU leden Roemenië dit jaar het hardst gaat groeien. In deze periode wordt verwacht dat de groei in Roemenië gelijk is aan 4,4 procent, Luxemburg 4 procent en Hongarije met 3,5 procent.



Van Duitsland wordt verwacht dat deze dit jaar gaat groeien met 1,6 procent, Frankrijk met 1,4 procent en Engeland, dat heeft besloten om de EU te verlaten, met 1,5 procent. Van Italië wordt verwacht dat deze dit jaar met 0,9 procent gaat groeien. Van Griekenland, die momenteel druk aan het worstelen is met de economische crisis, wordt verwacht dat deze in 2017 met 2,7 procent gaat groeien en in 2018 met 3,1 procent.



De grootste werkloosheid in Griekenland



In de EU is de grootste werkloosheid in Griekenland, dat nog druk bezig om uit de economische crisis te komen. De werkloosheid in Griekenland is gelijk aan 22 procent, in Spanje is deze gelijk aan 17,7 procent en in Cyprus is dit gelijk aan 12 procent.



Turkse economie



In het Turkije deel van het rapport wordt allereerst aangegeven dat in december de Turkse bureau voor de statistiek over is gegaan op een ander rekenmodel om hiermee de internationale en Europese standaarden te respecteren.



Als op basis van de nieuwe rekenmethode de resultaten vergeleken worden met het resultaat van de oude rekenmodule kan geconcludeerd worden dat Turkije 20 procent groter is dan verwacht.



Volgens het rapport zijn er momenteel onzekere tijden vanwege het referendum in het land, echter na het referendum wordt verwacht dat Turkije in een rustig vaarwater komt wat in de tweede helft van het jaar de groei van Turkije ten goede gaat komen doordat de onzekerheid veel minder wordt.



Volgens het rapport zal de groei in Turkije in 2017 gelijk zijn aan 2,8 procent en in 2018 3,2 procent. De werkloosheid zal in 2017 gelijk zijn aan 11,2 procent en in 2018 11,5 procent.



In het vorig rapport dat uitgebracht was in het najaar van 2016 was voorspeld dat de groei in Turkije in 2017 gelijk zou zijn aan 3 procent en in 2018 gelijk aan 3,3 procent.



De wereldeconomie



Het rapport toont ook grote onzekerheid op de wereldeconomie en de economie van de Eurogebied.



Het rapport geeft aan dat de Brexit, het verlaten van Engeland van de EU, de verkiezingen in Duitsland, Frankrijk en Nederland dit jaar ervoor zorgen dat er een grote onzekerheid is in de ontwikkelingen.



Ook doordat de gedachten van de nieuwe president van de Verenigde Staten nog niet helemaal duidelijk zijn op economisch vlak zorgen ervoor dat de onzekerheid blijft bestaan dit jaar. Het kan zijn dat beslissingen die in de VS genomen worden negatief uit kunnen vallen voor de Eurogebied waardoor nieuwe zorgen kunnen ontstaan.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum